Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas labākie bārmeņi sacentīsies konkursā "De Kuyper Latvia Cup 2010"

Inese Libere, 20.08.2010. 13:19

Lai demonstrētu savu profesionalitāti, virtuozitāti, talantu un izdomu, starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food" laikā 10. un 11.septembrī Latvijas labākie bārmeņi sacentīsies bārmeņu konkursā "De Kuyper Latvia Cup 2010", ko rīko Latvijas Bārmeņu federācija sadarbībā ar SIA "Prike Latvija" un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.Konkurss notiks divās kategorijās - flair un classic.
Latvijas labākie bārmeņi sacentīsies konkursā "De Kuyper Latvia Cup 2010"

10.septembrī bārmeņi sacentīsies flair kategorijā jeb fleiringā, kas ir virtuoza pudeļu, šeikeru, glāžu un citu bāra priekšmetu izmantošana kokteiļu pagatavošanā, lai radītu šo procesu interesantāku, aizraujošāku un baudāmāku skatītājiem. Fleiringa šovam un sacensībām bārmeņi gatavojas mēnešus un pat gadus, jo tā ir meistarība un talants, kas nav izkopjams vienā dienā.

Konkursa dalībniekiem piecu minūšu laikā būs jāpagatavo divi kokteiļi - "Sex on the Beach", izmantojot working flair tehniku, "Apple Martini" - exhibition flair tehniku. Bārmeņu darbu vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā darba sarežģītību, dažādību, oriģinalitāti, tehnisko izpildījumu, pludenumu un skatuves tēlu. Konkursa uzvarētāji saņems diplomus un naudas balvas.

Savukārt 11.septembrī bārmeņi sacentīsies kategorijā classic jeb klasisko kokteiļu pagatavošanā. Klasikas konkursā bārmeņi sacenšas, veidojot jaunus kokteiļus, jaunas receptes, izmantojot klasisku kokteiļu pagatavošanas tehniku un iztiekot bez šova elementiem, jo galvenais uzsvars tiek likts uz jaunas, oriģinālas garšas radīšanu.

Dalībniekiem sešu minūšu laikā būs jāpagatavo piecas porcijas kokteiļa, kura pagatavošanā izmantojamas vismaz divas, bet ne vairāk kā četras alkoholiskās sastāvdaļas. Turklāt maksimāli atļauto sastāvdaļu kopējais skaits nedrīkst būt lielāks par seši. Konkursa žūrija vērtēs gan bārmeņu tehnisko darbu (pudeļu prezentāciju, pareizu priekšmetu atdzesēšanu un darbu ar instrumentiem, veiklību un precizitāti un citas pozīcijas), kā arī kopējo iespaidu par kokteili, garšu, aromātu un kokteiļa dekoru. Konkursa uzvarētāji saņems diplomus un naudas balvas.

Pieteikties dalībai konkursā var līdz 2010.gada 6.septembrim. Konkursa noteikumi un pieteikumu anketas atrodamas www.rigafood.lv vai www.bartending.lv

Uz bārmeņu skatuves atraktīvi un interesanti notikumi būs arī pirmajās divās izstādes dienās - 8.septembrī Latvijas Vīnziņu asociācijas organizē paraugdemonstrējumus pareiza vīna pasniegšanā, savukārt 9.septembrī AS "Latvijas balzams" rīkos savu dzērienu prezentācijas, degustācijas un seminārus par labi zināmiem dzērieniem "Rīgas Melnais balzams", "Rīgas Šampanietis" un "LB Vodka".

Kā zināms, 15.starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2010" notiks no 8. līdz 11.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sīkāk: www.rigafood.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV