Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kustība „Es iešu balsot!" aicina kopīgi veidot prezentāciju „Kā Tu 2.oktobrī izmainīsi Latviju?!"

Ainārs Leijējs, 20.08.2010. 13:44

Kustība „Es iešu balsot!" 23.augustā plkst. 18:00 Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 19, 1.stāvā, 1. OPEN auditorijā rīko publisku un prezentācijas veidošanu, ar kuras palīdzību mudināt jauniešus un pārējo Latvijas sabiedrību piedalīties balsošanā par parlamenta deputāta amata kandidātiem. Laipni aicināti ierasties ir visi interesenti, kuri vēlas izteikt padomus vai kuriem ir vēlme iesaistīties aktivitātēs, lai sasniegtu kopīgo mērķi – pēc iespējas lielāku pilsoņu aktivitāti 2010.gada 2.oktobra 10.Saeimas vēlēšanās.

Kustība ir uzsākusi komunikāciju ar Rīgas vidusskolām, lai septembrī vecāko klašu audzēkņiem izklāstītu ideju par politiskās aktivitātes svarīgumu. „Es iešu balsot!" šonedēļ sāka cilvēku individuālu uzrunāšanu un video stāstu filmēšanu par pilsoņu motivāciju piedalīties 2.oktobra vēlēšanās. Līdz šim brīdim, izmantojot internetu un tiešas sarunas, personiski ir uzrunāts nepilns tūkstotis cilvēku. Ikvienam ir iespēja iesaistīties kustības aktivitātēs, rakstot uz e-pasta adresi ainars.leijejs@gmail.com vai zvanot pa mob. tel. 22366392.

„Es iešu balsot!" aicina ikvienu kļūt par padomdevēju saviem radiniekiem, draugiem un kaimiņiem, mudinot viņus aktīvi piedalīties 10.Saeimas vēlēšanās. Jo vairāk pilsoņu piedalīsies vēlēšanās, jo partijām būs jāiegūst lielāks balsu skaits, lai pārvarētu 5% barjeru. Balsošanā piedaloties lielākam skaitam iedzīvotāju, nekā pagājušās vēlēšanas, ir iespējamas arī ievērojamas pārmaiņas partiju iegūto vietu skaitā Saeimā, kas ievēlētajām politiskajām organizācijām liktu strādāt un pildīt solījumus, nevis savu neizdarību novelt uz citu partiju pleciem. Kustība mudina sabiedrību rūpīgi analizēt partiju programmas, politiķu līdzšinējo darbību un viņu sadarbības partnerus. Iedzīvotājiem ir ne tikai iespēja panākt ievērojamu balsotāju aktivitāti, bet pēc 2.oktobra vēlēšanām turpināt aktīvi sekot līdzi ievēlēto deputātu un partiju solījumu pildīšanai.

Pēdējo nedēļu laikā „Es iešu balsot!" atbalstu ir paudusi Latvijas Radošo savienību padome, Latvijas Pilsoniskā alianse, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Jaunatnes padome, dzejnieks Kārlis Vērdiņš un rakstniece Nora Ikstena. Kustībai atbalstu ir paudis arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes rektori - Mārcis Auziņš un Ivars Knēts, domubiedru grupa „ejambalsot.lv", Latvijas Studentu apvienība, Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Komponistu savienība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV