Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ar slavenību ziedojumiem atklāj labdarības akciju „Uz skolu!"

Maija Trikule, 25.08.2010. 11:52

Otrdien, 24. augustā, t/c Spice Home notikušais labdarības akcijas Uz skolu! atklāšanas pasākums pulcēja daudzas Latvijā pazīstamas personības.
Ar slavenību ziedojumiem atklāj labdarības akciju „Uz skolu!"

Galerijas:

Labdarības akciju ar aizrautību vadīja un aktīvi iesaistījās aktieris Andris Bulis, kurš ziedoja bērniem piederumus, kuri viņam visvairāk saistās ar savām skolas atmiņām - zīmēšanas albūmus, akvareļu krāsas un burtnīcas. Bērniem ziedoja arī dziedātājas Aiša un Ella, dāvinot apģērbu un rotaļlietas, kā arī Jenny May, kura ziedoja zīmēšanas blokus un citas preces, tostarp krāsainas burtnīcas priecīgākam prātam. Dejotājas Viola Abramova un Aleksandra Kurusova dāvāja grāmatas, rakstāmpiederumus un apģērbu, savukārt mūziķis Igo ziedoja molbertu un akvareļu krāsas. Ziedoja arī psihoterapeite Aina Poiša, dietoloģe Lolita Neimane, puiši no grupas PER un uzņēmēja Elita Drāke. Īpašu dāvanu bija sagatavojis volejbolists Aleksandrs Samoilovs - pludmales volejbola bumbu un sporta formu kādam topošajam sportistam.

Akciju atklāja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kura pasniedza mugursomu ar dažādiem skolai nepieciešamajiem piederumiem. Tāpat viņa informēja, ka akciju aktīvi atbalstījuši arī Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieki, ziedojot mācību uzsākšanai nepieciešamās lietas. Akcijai atklāšanā ziedoja arī politiķi Solvita Āboltiņa, Ingrīda Circene, Andris Bērziņš, Artis Pabriks, Ingmārs Līdaka un Ainārs Baštiks.

Tirdzniecības centra Spice Home direktors Raimonds Ozoliņš: „Sakām lielu paldies cilvēkiem, kuri atrada laiku un iespēju ziedot akcijas atklāšanas pasākumā. Aicinām ikvienu laikā no 24. augusta līdz 31. augustam atbalstīt trūcīgās Latvijas ģimenes un sarūpēt praktiskas lietas jaunajam mācību gadam, ziedojot mantas, kas pašiem nav nepieciešamas, bet var būt noderīgas kādam citam. Palīdzēsim trūcīgiem bērniem uzsākt skolas gaitas jaunajā mācību gadā ar prieku!"

LR izglītības un zinātne ministre Tatjana Koķe: „Akcija Uz skolu! ir brīnišķīgs paraugs tam, lai mēs neorientētos uz palīdzību tikai no kāda viena – vai tā ir valsts, valdība vai atsevišķi cilvēki. Šajā akcijā ir vienojušies daudzi cilvēki, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, bet pats galvenais – šeit ir arī piemiņas veltes no tiem, kuri akcijā saziedotās mantas saņems. Tas nozīmē – mazie bērni domā, ka viņu arī viņu dzīves misija ir ne tikai saņemt, bet arī dot."

Tirdzniecības centra Spice Home un mazturīgo atbalsta biedrība Dace organizētā akcija pulcē ziedotājus jau otro gadu. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, kopīgi varam dāvāt kaut daļu no lietām, kas visvairāk nepieciešamas skolēnu ikdienai: kancelejas piederumi, skolas somas, galda lampas, grāmatas, spēles un rotaļlietas, bižutērija un nelieli aksesuāri bērniem, mēbeles, lietojami apģērbi, apavi, higiēnas preces, sporta tērpi un citas noderīgas lietas. Ziedojumus akcijai Uz skolu! pieņems t/c Spice Home (pretī t/c Spice) 1. stāvā centra darba laikā: 24. - 28. augustā un 30., 31. augustā no 10:00 – 21:00, 29. augustā no 10:00 – 20:00. Pie mantu ziedošanas vietas tiks novietota arī naudas ziedošanas kastīte – līdzekļi biedrībai Dace nepieciešami transporta izmaksām par mantu nogādāšanu Latvijas lauku reģionu skolās. Katrs ziedotājs saņems mazu piemiņas dāvanu – tās visiem atbalstītājiem sagatavojuši bērni, kuri vēlāk saņems akcijā sarūpētās mantas.

Saziedotās lietas, pateicoties Latvijas mazturīgo atbalsta biedrības Dace plašajam sociālo sadarbības partneru tīklam, tiks nogādātas Latvijas lauku reģionos – Suntažu sanatorijas internātskolai Ogres novadā, Upesgrīvas speciālai internātskolai Rojas novadā, Palsmanes speciālai internātskolai Smiltenes novadā, Rēzeknes logopēdiskajai internātskolai Rēzeknē, Jūrmalas speciālai internātskolai Jūrmalā, Īslīces vidusskolas maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm Bauskas novadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV