Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Sociālo akciju „Mantinieks" apmeklējuši jau teju 500 skolēni un viņu vecāki

Guntra Lipska, 26.08.2010. 11:25

Sociālo akciju „Mantinieks" tirdzniecības centrā „Domina" līdz šim jau apmeklējuši teju 500 skolēnu un viņu vecāki. Kā apmaiņas skolas lietas vai ziedojumi jau atnestas vairāk kā 2 800 mācību grāmatas un dažādas kancelejas preces, savukārt apmaiņā saņemtas aptuveni 1 700 grāmatas un citas skolas mantas.
Sociālo akciju „Mantinieks" apmeklējuši jau teju 500 skolēni un viņu vecāki

Skolas mantu apmaiņas vietu t/c „Domina" organizē jau otro gadu, un šis projekts tiek īstenots sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Latvijas Sarkano Krustu. Kā novērojuši akcijas organizatori, šogad īpaši liels pieprasījums ir pēc svešvalodu mācību literatūras, ģeogrāfijas atlantiem, vidusskolas mācību literatūras un mācību grāmatām mazākumtautību skolēniem. „Mantinieka" apmeklētāji izrāda lielu interesi arī par iespēju iemainīt skolas somas, burtnīcas, zīmēšanas albumus un citas kancelejas preces.

Skolas lietu apmaiņas vietu „Mantinieks" vēl iespējams apmeklēt līdz pat 5. septembrim. Tā būtība ir sniegt iespēju jau esošajiem un topošajiem skolēniem piepildīt skolas somas - nest uz t/c „Domina" pašiem vairs nevajadzīgas skolas un studiju laika lietas un iemainīt tās pret nepieciešamajām, ko uz „Mantinieku" atgādājuši citi skolēni, viņu vecāki, uzņēmēji, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas. Tomēr maiņa nav obligāta, un mantas var arī vienkārši ziedot.

Mantas, kas akcijas laikā būs palikušas pāri, pēc 5. septembra tiks nodotas Latvijas Sarkanā Krusta rīcībā, kas tās tālāk nogādās skolām, bērnu namiem, kā arī ģimenēm, kurām trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi pašu spēkiem sagatavotos skolai.

Pastāsti arī Tu par „Mantinieku" citiem, tādējādi vēl kādam skolēnam radot iespēju iegūt nepieciešamās skolas mantas un sagatavoties jauno zinību apgūšanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV