Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Velozaurs" – riteņdraugu pulcēšanās vieta Andrejsalā

Mikus Mezītis, 30.08.2010. 09:17

Veloentuziastu vidū pazīstamā apvienība "Apokalipses jātnieki" aicina interesentus iestūrēt jaunā riteņdraugu pulcēšanās vietā Andrejsalā – klubā Velozaurs. Tas izveidots, lai kļūtu par ērmriteņu draugu un veloentuziastu iecienītu tikšanās placi, kur regulāri norisināsies kultūras pasākumi – izstādes, kino vakari un radoši projekti saistībā ar velobraukšanu un citām kultūras izpausmēm. Kā savu omulīgo mājvietu "Velozaurs" ir izvēlējies Andrejsalas bijušās Galdniecības telpas Andrejostas ielā 4, kuras pasākumu starplaikos būs iespējams izīrēt arī privātiem pasākumiem.
„Velozaurs" – riteņdraugu pulcēšanās vieta Andrejsalā

Kluba lielākajā telpā apskatāma piecu gadu laikā tapušo ērmriteņu ekspozīciju, te var iepazīties arī ar to tapšanas procesu fotoreportāžās, patērzēt ar pašiem ērmriteņu radītājiem un iegādāties kādu "Apokalipses jātnieku" suvenīru. Bārā, kas būs atvērts pasākumu laikā, var apgūt vispareizāko alus pudeļu atvēršanas metodi.

Apvienība "Apokalipses jātnieki" Andrejsalā darbojas jau piekto gadu un darina oriģinālus divriteņus no vecu velosipēdu detaļām un metāla atgriezumiem. Līdz šim ērmriteņus vienkopus varēja vērot ikgadējā parādē Rīgā maija sākumā, kā arī citu Latvijas pilsētu svētkos, taču tagad tie visi redzami vienuviet jaunajā klubā "Velozaurs".

Foto: Aigars Červinskis, andrejsala.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV