Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dombrovskis: Neejot uz vēlēšanām, izvēli izdarīs citi

Jurita Krūma, 31.08.2010. 10:27 | komentāri (1)

„Neejot uz vēlēšanām, izvēli izdarīs citi konkrētā iedzīvotāja vietā. Tad var izveidoties situācija, kad jau nākamajā dienā pēc Saeimas vēlēšanām lielākā daļa iedzīvotāju bija neapmierināti ar Saeimas sastāvu," valsts premjers Valdis Dombrovskis kampaņas „Student, dodies vēlēt!" videouzrunā brīdina studentus par iespējamajām sekām, ja arī 10. Saeimas vēlēšanās pilsoniskās aktivitātes rādītāji būs zemi.

Latvijas Studentu apvienības (LSA) kampaņas „Student, dodies vēlēt!" mērķis ir uzrunāt studentus, stiprināt to pilsonisko atbildību un skaidrot, kādēļ doties vēlēt ir pareizi. LSA, kas pārstāv 112 tūkstošu Latvijas studentus, uzsver, ka ir būtiski, lai ikviens studējošais apzinātos savas politiskās iespējas.

„Studentam ir skaidri jāsaprot, ka arī viņa kā Latvijas Republikas pilsoņa balss ir nozīmīga un var ietekmēt Saeimas vēlēšanu rezultātus," – tā LSA prezidents Edgars Bērziņš. Valsts premjers Valdis Dombrovskis aicina piesardzīgi izsvērt priekšvēlēšanu runas: „Neraugoties uz valsts problēmām, un īstenībā tieši tāpēc, ka ir šādas problēmas, iedzīvotājiem ir svarīgi sekot līdzi politiskajiem procesiem. Svarīgi ir vērtēt ne tikai tos priekšvēlēšanu solījumus, kurus mēs tuvākā mēneša laikā ļoti bieži dzirdēsim, bet vērtēt arī iepriekš padarītos darbus, kāda ir politisko partiju attieksme konkrētajos jautājumos, un tad izdarīt savu izvēli."

Aptaujājot studentus, lai arī daļa uz gaidāmajām vēlēšanām raugās skeptiski, taču daudzi jaunieši apzinās, ka viņu izvēle un dalība vēlēšanās ir nozīmīga un ar spēku mainīt valsts nākotni. Ministru prezidents vēlētāju pārliecību saista ar sabiedrības kopējo informētības līmeni. „Skaidrs, ka tagad nāks dažādi populistu solījumi, teiks brīnumu lietas, ka viss pats no sevis notiks. Ir svarīgi šāda veida populismam nepaļauties. Vēlēšanas ir ne tikai tiesības, tas zināmā mērā ir arī pilsoņa pienākums," – tā premjers Valdis Dombrovskis.

Lai veicinātu studentu informētību, 9. septembrī plkst. 17:00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā norisināsies studentu diskusija ar 10. Saeimas vēlēšanās kandidējošo partiju pārstāvjiem, lai pārrunātu augstākās izglītības nākotni pēc vēlēšanām.

Kampaņas ietvaros LSA prezidents ar oficiālu vēstuli uzrunājis 10. Saeimas vēlēšanās kandidējošās partijas, aicinot tās iesniegt vēlēšanu programmas sadaļas, kas attiecas uz augstāko izglītību. Programmu fragmenti, kuru analīzi veiks kompetents politologs, publicēti kampaņas mājaslapā www.dodiesvelet.lv. Studentiem ir iespēja, rakstot uz dodiesvelet@lsa.lv, uzdot sev interesējošos jautājumus, kas tiks pārvirzīti kādam vai visiem politiskajiem spēkiem un publicētas www.dodiesvelet.lv. Video uzrunu sadaļā sabiedrībā zināmas personības skaidro, kāpēc studenti 2. oktobri nedrīkstētu nepalaist garām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV