Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LTV nākamnedēļ sāks debašu ciklu „Izvēlies nākotni!"

Sarmīte Plūme, 31.08.2010. 14:27 | komentāri (1)

Jau nākamnedēļ, 6. septembrī, LTV1 ēterā sāksies priekšvēlēšanu debašu cikls "Izvēlies nākotni!". Tas būs skatāms līdz pat 30. septembrim tiešraidē pirmdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 21.10. Šim debašu ciklam, tāpat kā visam LTV priekšvēlēšanu raidījumu pozicionējumam, dots simbolisks nosaukums - "Izvēlies nākotni!".

Ciklā paredzēti desmit raidījumi: piecas reģionālās un piecas tematiskās debates. Raidījumu mērķis - uzrunāt katru skatītāju kā pilsoni un dot iespēju vēlētājam testēt savu izvēli.

Raidījumos piedalīsies partijas, kas pēc socioloģiskajiem pētījumiem varētu pārvarēt 2% barjeru. Šī robeža izvēlēta saskaņā ar izmaiņām politisko partiju finansēšanas likumā, kas paredz, ka valsts budžets tiks piešķirts tām partijām, par kurām Saeimas vēlēšanās nobalsos vairāk nekā 2% vēlētāju. Būtisks nosacījums partijām būs uz katru debašu raidījumu deleģēt citu deputāta amata kandidātu. Izņēmums ir potenciālie premjera amata kandidāti, kam būs iespēja piedalīties noslēdzošajā diskusijā 1. oktobrī "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā.

Reģionālajās diskusijās tiks skarti katra valsts reģiona nozīmīgākie attīstības jautājumi. Tajās piedalīsies Saeimas deputātu kandidāti no konkrētā apgabala saraksta, un viņus izvaicās ne tikai LTV žurnālisti, bet arī reģionālo mediju pārstāvji. Reģionālo debašu ētera laiki: 6. septembrī – Kurzeme, 9. septembrī – Latgale, 13. septembrī – Rīga, 16. septembrī – Zemgale, 17. septembrī – Vidzeme.

Tematiskajās debatēs tiks skarta sabiedrībai svarīgāko valsts pastāvēšanas un attīstības jomu analīze, noskaidrots sabiedrības viedoklis un ekspertu skatījums. Tematisko debašu ētera laiki: 20. septembrī – valsts budžets, finanses, 23. septembrī – labklājība, 24. septembrī – veselība, 27. septembrī – ekonomika un attīstība, 30. septembrī – izglītība un kultūra.

Debates notiks pēc vienota formāta un stingri noteiktas struktūras. Tās tiks veidotas objektīvi - atspoguļojot viedokļu daudzveidību un nodrošinot to līdzsvaru.

Raidījumus vadīs LTV Ziņu dienesta žurnālisti Jānis Geste, Gundars Rēders, Miroslavs Kodis, Judīte Čunka, Ilze Nagla, Inga Šņore, Arnis Krauze, kā arī žurnālisti Zane Peneze, Daina Jāņkalne, Arno Jundze un Egils Zariņš. Raidījumu vadītāju komandā pirmo reizi būs arī reģionālo mediju žurnālisti.

Sadarbībā ar socioloģisko pētījumu aģentūru "Latvijas Fakti" pēc katrām debatēm tiks veikts socioloģiskais pētījums, kurš no debašu dalībniekiem skatītājiem šķitis vispārliecinošākais. Aptaujas rezultāti tiks atspoguļoti jau nākamās dienas LTV ziņu raidījumos. Iecerēts, ka vērtēt varēs arī debatēm pieaicinātos ekspertus, no kuriem sabiedrības novērtētākie tiks aicināti piedalīties vēlēšanu nakts raidījumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV