Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Latvija var!" uzsāk jauno sezonu un atklāj mājas lapu www.latvijavar.lv

Zane Geida, 02.09.2010. 11:40

Mūsu Latvijas iedzīvotāji var un vienmēr ir varējuši sasniegt profesionālus panākumus visdažādākajās jomās - biznesā, medicīnā, zinātnē, mākslā, sportā un citur. Turpinot iedvesmot ar stāstiem par Latvijas iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kuri guvuši starptautiski atzītus panākumus, 6.septembrī sāksies LTV1 raidījumu cikla „Latvija var!" jaunā sezona, kurā varēs iepazīties ar jaunajiem pašmāju varoņiem – pasaules tirgu iekarotājiem no SIA „Peruza", SIA „Destra", AS „UPB", SIA „PharmIdea", AS „Kvadra Pak", SIA „Plastic Technologies" un daudziem citiem.

DnB NORD Bankas iedvesmotais projekts „Latvija var!" aizsākās 2008.gada pirmajā pusē, kad ekonomiskā situācija Latvijā pamazām pasliktinājās. Laikrakstā „Dienas bizness" tika uzsākta publikāciju sērija par mūsu valsts pārstāvjiem Latvijā un ārzemēs, kuri spējuši gūt atzinību savā nozarē un nest mūsu valsts vārdu pasaulē. Lasītāju atsaucība pamudināja pievienoties projektam arī Latvijas Televīziju, - tās 1.kanālā katru pirmdienu tiek rādīts raidījums „Latvija var!", ko veido neatkarīgo producentu grupa „Labvakar". Pašlaik intervijas ar „Latvija var!" varoņiem var lasīt iknedēļas biznesa izdevumā „Lietišķā Diena".

Lai projekta „Latvija var!" veiksmes stāsti lasītājiem un skatītājiem būtu pieejami arī ārpus žurnāla „Lietišķā Diena" lapaspusēm un Latvijas Televīzijas raidlaika, ir radīta mājas lapa www.latvijavar.lv. Jaunizveidotajā mājas lapā ir apkopoti visi iepriekšējie „Latvija var!" raidījumi un arī publikācijas par cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri spējuši gūt panākumus , kas ne vienmēr ir plaši aprakstīti un zināmi.

Turklāt projekta tapšanā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, iesakot, viņaprāt, interesantus un veiksmīgus kandidātus, kuri pēc izvērtēšanas var kļūt par „Latvija var!" varoņiem.

Ņemot vērā latīņu teicienu labor improbus omnia vincit („Ar neatlaidīgu darbu var pārvarēt visus šķēršļus"), laikā, kad saasinājās ekonomiskā situācija valstī, arī projekta „Latvija var!" varoņi demonstrēja, ka par spīti ikdienas grūtībām nenolaida rokas un iekaroja arvien jaunas virsotnes. Arī pašlaik, kad pamazām situācija valstī atkal sāk uzlaboties, mēs lepojamies ar pašmāju uzņēmumiem, kuri, eksportējot savu produkciju, palīdz Latvijai atstāt krīzi pagātnē.

Līdz šim raidījumos stāstīts par SIA „Madara Cosmetics" līdzdibinātāju Lotti Tisenkopfu-Iltneri, izgudrotāju un SIA „JZ Microphones" valdes priekšsēdētāju Juri Zariņu, „StatoilHydro ASA" Jauno enerģijas risinājumu nodaļas vadītāju Gunti Āboltiņu-Āboliņu, izgudrotāju un inženierzinātņu doktori Ingu Ļašenko, arhitektu Aleksandru Babuškinu, animatoru un studijas „Rija" direktoru Vilni Kalnaelli, uzņēmumiem SIA „Pure Food", SIA „Daiļrade koks", SIA „Krauklītis", SIA „Varis Toys" un daudziem citiem.

„Latvija var!" ir mūsu iedvesmas stāsti: lasi tos katru otro piektdienu biznesa žurnālā „Lietišķā Diena" un turpmāk skaties raidījumus katru pirmdienu Latvijas Televīzijas 1.kanālā plkst. 19:00!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV