Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Vēl nedēļu jaunie interaktīvās un digitālās nozares uzņēmēji var pieteikties Britu padomes starptautiskajā konkursā

Maija Ūdre, 03.09.2010. 14:02

Vēl nedēļu jaunie interaktīvās nozares uzņēmēji var pieteikties Britu padomes un Sorosa fonda - Latvija izsludinātajam starptautiskajam konkursam International Young Interactive Entrepreneur (IYIE) award 2010.

IYIE award 2010 konkursa pieteikumu beigu termiņš ir 10.septembris, kad pretendentam jāiesniedz pieteikuma anketa, kas atrodama Britu padomes mājas lapā www.britishcouncil.lv vai Britu padomes radošās ekonomikas informatīvajā lapā www.creativeeconomy.lv.

Maija Ūdre, Britu padomes Jauno radošo uzņēmēju programmas vadītāja, uzsver: "Konkursa mērķis ir novērtēt uzņēmējdarbības un līderības prasmes, kā arī šo prasmju radošu un inovatīvu pielietojumu savā biznesā. Mēs noteikti vērtēsim arī uzņēmēja svaigu un radošu skatījumu uz procesiem digitālajā nozarē un spēju saskatīt tās potenciālu ne tikai Latvijā, bet arī plašākā mērogā. Vairāku gadu laikā, kopš pastāv šis konkurss esam pieredzējuši ārkārtīgi spilgtas idejas un talantīgus jaunus cilvēkus, taču būtiski atzīmēt to, ka konkursa mērķis ir ne tikai oriģināla ideja vai interesants risinājums, bet gan tas, kā konkrētais uzņēmējs šo ideju spēj realizēt mūsdienu ekonomikas apstākļos un tai ir praksē pierādīts biznesa potenciāls. Visas programmas un konkursa mērķis ir radīt platformu ar kuras palīdzību esošie vai topošie uzņēmēji var attīstīt savu biznesu un uzņēmējdarbības iemaņas, kā arī dibināt sadarbību gan savā starpā, gan ar jaunajiem uzņēmējiem Lielbritānijā un citur pasaulē. Visi līdzšinējie finālisti arī turpmāk tiek iesaistīti un iesaistās dažādās Britu padomes aktivitātēs, kas paplašina gan viņu redzesloku, gan iespējas."

Apstiprināta konkursa žūrija

Šī gada konkursa žūrijā piedalīsies gan biznesa, gan nozares eksperti, gan arī iepriekšējo gadu laureāti un sadarbības partneri. Jaunos interaktīvās un digitālās nozares uzņēmējus un līderus vērtēs Sorosa fonda- Latvija mediju programmas direktore Gunta Sloga, DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns, CUBE izpilddirektors Mārtiņš Dambis, Draugiem.lv programmētājs Ingus Rūķis, Nozare.lv žurnālists Juris Kaža, Rīgas Ekonomikas augstskolas uzņēmējdarbības pasniedzējs Arnis Sauka, interaktīvā Radio101 dīdžejs Toms Grēviņš, Microsoft Izglītības nozares vadītāja Baltijā Līna Dzene, iepriekšējo gadu konkursa laureāti Gatis Mūrnieks un Guna Zučika, kā arī Britu padomes vadītāja Dace Melbārde un programmas vadītāja Maija Ūdre.

Kā atzīst DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns: „Konkurss Latvijai ir laba iespēja atklāt vēl neatklātos talantus, bet uzvarētājam iegūt spēcīgu (at)spērienu tālākai savas idejas un biznesa attīstībai. Un kas to zina, varbūt tieši šis konkurss mūs tuvina nākošajai Latvijas Nokia, Skype vai Facebook."
Savukārt, Rīgas Ekonomikas augstskolas uzņēmējdarbības pasniedzējs Arnis Sauka uzsver, ka šis IYIE konkurss ir ne tikai iespēja parādīt, cik spējīgs ir kāds uzņēmējs, bet gan iespēja atrast sadarbības iespējas un saskares punktus ar citiem uzņēmējiem un ekspertiem šajā nozarē. „Pieredze vērtējot iepriekšējos Britu

padomes konkursus, mani pārliecina, ka meklējam labāko no labākajiem, tāpēc aicinu nozares speciālistus nelaist šo brīnišķīgo iespēju garām un kļūt par daļu no šīs kopienas," aicina Sauka.

Savus pieteikumus aicināti sūtīt Latvijas uzņēmēji, vadītāji un jaunie līderi vecumā no 25 līdz 35 gadiem, kuri pārstāv kādu no sekojošiem sektoriem:
interaktīvo risinājumu (programmatūras) izstrāde, izdošana, mārketings;
interaktīvo (izklaides) risinājumu izstrāde internetam, digitālajām televīzijām, radio un mobilajām ierīcēm;
datorspēļu izstrāde, izdošana un ar to saistītie pakalpojumi;
interneta multimediju un web dizaina risinājumi;
interaktīvās vides instalācijas un pasākumi ;
eksperimantālie mediji un nestandarta interaktīvie risinājumi;
konsultanti un neatkarīgie speciālisti, kas sniedz augstāk minētajās sfērās atbilstošus pakalpojumus.

Šī gada IYIE award uzvarētājs dosies uz tādiem pasākumiem un uzņēmumiem Lielbritānijā kā "Institute of Digital Innovation"(http://idi-uk.org/), "Dundee" - viens no lielākajiem video spēļu eksportētājiem pasaulē, apmeklēs "Boho Zone" Midlsburgā (http://www.dcbusiness.eu/47 ), kas ir lielākais digitālo uzņēmumu inkubātors Londonā un Ņujorkā, tāpat finālists varēs piedalīties vienā no lielākajiem interneta profesionāļu tikšānās pasākumiem "MiniBAr" (http://www.meetup.com/minibar/), kā arī ņemt dalību starpmediju pasākumā „Power to the Pixel" (http://www.powertothepixel.com/). Pēc uzvarētāja vēlēšanās Britu padome centīsies sarunāt arī individuālas tikšanās ar uzverētājam interesējošiem uzņēmumiem un cilvēkiem.

Detalizēta informācija par IYIE award 2010, pieteikšanos, kandidātu atlasi un termiņiem atrodama Britu padomes mājas lapā: http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-young-creative-entrepreneurs.htm, kā arī www.creativeeconomy.lv.

Britu padomes IYIE award 2010 partneri Latvijā ir Sorosa Fonds - Latvija, reklāmas aģentūra DDB Latvija, digitālā aģentūra CUBE, Rīgas Ekonomikas augstskola, portāls mārketinga komunikāciju profesionāļiem www.7guru.lv un draugiem.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV