Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Brīvdabas muzejā notiks Seno amatu diena

Kristīne Dzedule, 06.09.2010. 15:40

Šo svētdien, 12.septembrī, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina apmeklēt Seno amatu dienu.

Seno amatu diena ir ikgadējs Brīvdabas muzeja pasākums, kura ietvaros klātienē iespējams vērot seno amatu meistarus darbībā un pašiem iemēģināt roku šajos arodos.

No plkst.12.00 Brīvdabas muzeja sētās varēs vērot rokdarbnieču, kalēju, kokgrebēju, pinēju, bitenieku un citu amatnieku darbošanos. Šogad pasākumā piedalīsies vairāk kā piecdesmit amata demonstrētāji.

Kurzemes zemnieka sētas dzīvojamajā mājā degunus un vēderus priecēs uz vietas cepta rupjmaizīte, Kurzemes zvejnieku ciemā, Juglas ezera krastā varēs vērot zivju kūpināšanu.

Vidzemes zemnieka sētā apmeklētāji varēs iepazīties ar zedeņu žoga veidošanas pamatiem, lai vēlāk šo prasmi varētu realizēt arī savās mājās.

Līdztekus amatu demonstrējumiem būs iespēja baudīt folkloras kopas "Pampāļi" (Pampāļi) priekšnesumus un folkloras kopas "Ore" (Amata) vadībā apgūt senos amatus - rotu kalšanu, celošanu, pīnīšu pīšanu u. c.

Seno amatu dienas atdzīvina muzeja ekspozīciju un dod iespēju apmeklētājiem iepazīt senos amatus. Iespējams, tieši šeit kāds atklās sevī vēl nezināmu audēja talantu vai atradīs jaunu hobiju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV