Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

ES mājas sarunu istabā notiks diskusija „Latvija bez starptautiskā aizdevuma?"

Elīna Dreimane, 07.09.2010. 10:40

Ar sarunu par Latviju un starptautisko aizdevumu Eiropas Savienības mājā Rīgā atsākas diskusiju cikls „Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases". Tuvojoties Saeimas vēlēšanām un nākamā gada valsts budžeta peripetijām, temats ar jaunu sparu atguvis savu aktualitāti, to politiskajiem spēkiem izmantojot arī priekšvēlēšanu retorikā. 9.septembrī plkst. 17:00 Eiropas Savienības mājas sarunu istabā eksperti diskusijā runās par tematu „Latvija bez starptautiskā aizdevuma?".

9.septembrī organizētās diskusijas mērķis ir dalīties viedokļos, lai apzinātu pieļautās kļūdas un meklētu šodienas situācijai piemērotākos risinājumus. Tagad skatījums uz aizdevumu vairs nav tik emocionāls un aizspriedumains, kā tas bijis iepriekš, līdz ar to domāt un izprast iespējams precīzāk. Diskusiju vadīs filozofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. Phil. Igors Šuvajevs, sarunā piedalīsies Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Vjačeslavs Dombrovskis, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, žurnālists Pauls Raudseps un ekonomists Jānis Ošlejs.

„Tikai piešķirtais finanšu atbalsts ļāva Latvijai izvairīties no kraha, kurā to bija novedusi tuvredzīga saimnieciskā politika. Kamēr eksperti atgādina, ka aizdevuma noteikumi ir daudz izdevīgāki nekā tirgū pieejamie, atsevišķi politiķi cenšas Latvijas nelaimēs vainot to, kas no nelaimes paglābis. Tikmēr citi pārmet Eiropas Savienībai gluži pretējo - tā esot pārāk respektējusi Latvijas suverenitāti un nav iejaukusies valsts politikā, lai krīzi nepieļautu. Vai varam reāli iztēloties alternatīvu - kur šodien būtu Latvija bez starptautiskā atbalsta?", vaicā Iveta Šulca, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Diskusija notiks 2010. gada 9.septembrī pulksten 17:00 Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Arī rudenī diskusiju cikla norise turpinās ES mājas sarunu istabā 1.stāvā.

Aicinām piedalīties sarunā un izmantot iespēju tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt, bagātināt sevi un citus, veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta!

Lūdzam apstiprināt savu dalību diskusijā, atbildi nosūtot uz e-pastu: COMM-REP-LATVIA@ec.europa.eu vai piezvanot pa tālruni 67085410.

Uzziņai:
Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā jau kopš 2006.gada piedāvā sabiedrībai dialogu par Latvijai Eiropas Savienībā nozīmīgām tēmām neformālā gaisotnē, kas apvienotas sarunu ciklā Sarunas par Eiropas nākotni pie kafijas tases.
2009.gadā sarunu cikla ietvaros norisinājās 7 diskusijas Rīgā, kā arī 9 diskusijas Latvijas reģionos.

Diskusiju cikla aktivitātēm iespējams sekot arī:
http://www.esmaja.lv/
http://twitter.com/eiropa
http://ec.europa.eu/index_lv.htm

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV