Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rēzeknē notiks diskusija „Cīņa pret nabadzību?"

Lauma Ozoliņa, 09.09.2010. 11:08

Ceturtdien, 16.septembrī, plkst. 16:00 Rēzeknē notiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā (turpmāk – EKPL) organizēta diskusija ciklā „Eirodzīve – kāpēc?". Rēzeknes iedzīvotāji ar ekspertiem spriedīs, vai ar ekonomisko izaugsmi pietiek, lai novērstu nabadzību un nevienlīdzību, kāda ir valsts loma šajā procesā un vai labdarība ir risinājums nabadzības problēmai.

16.septembrī organizētās diskusijas „Cīņa pret nabadzību?" mērķis ir dalīties viedokļos, lai apzinātu problēmas un meklētu to iespējamos risinājumus. Sarunu vadīs filozofs prof. Igors Šuvajevs, tajā piedalīsies ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, Latvijas sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla priekšsēdētāja Inete Ielīte un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica.

„Skaists lozungs — cīņa pret nabadzību. Bet kāpēc pret to cīnīties? Varbūt labāk būtu — nepieļaut, novērst to? Latvijā ir augstākais ienākumu nevienlīdzības koeficients — 20 %. Principā tas nozīmē, ka nabadzīgie kļūst aizvien nabadzīgāki, bet bagātie — aizvien bagātāki. Kāda loma šajos procesos ir valstij?" jautā I.Šuvajevs.

„Ekonomikas krīze piespiedusi mūs pārdomāt nākotnes ekonomisko un sociālo modeli. Plānojot budžeta izdevumus atbilstoši ienākumiem, jācenšas saglabāt sociālās aizsardzības mehānismus un būtiskos pakalpojumus sabiedrībai.

Ekonomikas atveseļošanās ir lēna, tāpēc jābūt uzmanīgiem, lai taupības pasākumi neizjauktu ekonomisko izaugsmi un darbavietu skaita palielināšanu," uzskata Iveta Šulca, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Diskusija notiks Rēzeknes augstskolas Ekonomikas fakultātē, 115. auditorijā (Atbrīvošanas alejā 90). Aicinām ikvienu Rēzeknes iedzīvotāju piedalīties sarunā un izmantot iespēju tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt, bagātināt sevi un citus, veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta.

„Eirodzīve – kāpēc?" ir EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas Ivetas Šulcas ierosināts diskusiju cikls – neformālas sarunas pie kafijas galda par sabiedrībai būtiskām un aktuālām tēmām, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Diskusiju ciklu vada filosofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs. Sarunās piedalās Latvijā pazīstami cilvēki – viedokļu līderi: eksperti, zinātnieki un politiķi. Sarunu mērķis ir mudināt paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību, tās vērtībām un runāt par cilvēku izjūtām Latvijā un Eiropā.

2010. gadā paredzēto diskusiju grafiks un papildus informācija par diskusijām atrodama EK pārstāvniecības Latvijā mājas lapā http://ec.europa.eu/index_lv.htm un www.esmaja.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV