Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kariņš: Nepieciešama kopēja Eiropas Savienības drošības politika

Jānis Patmalnieks, 09.09.2010. 11:40

Eiropas Parlamenta (EP) sesijā Strasbūrā noslēgušās debates par Mistral klases kuģu pārdošanu Krievijai un Eiropas Kopējo ārlietu un drošības politiku, kurās vairākkārt tika norādīts uz dalībvalstu savstarpējo konsultāciju nepieciešamību drošības jautājumos. Jautājumu ierosināja EP deputāts Krišjānis Kariņš (JL, ETP).

"Debates parādīja, ka Latvijas un citu Austrumeiropas valstu drošības situāciju ievērojami uzlabotu reāli funkcionējoša vienota Eiropas Savienības (ES) drošības politika. Tikai tad izdotos izvairīties no tādas situācijas kā iespējamais Francijas un Vācijas Mistral kuģu darījums," secina Kariņš.

Uzrunājot EP, Krišjānis Kariņš aicināja nepieļaut jebkādu bruņojumu pārdošanu trešajām valstīm, kamēr jautājums nav apspriests Padomē un ir pilna pārliecība, ka šāds darījums uzlabotu nevis pasliktinātu drošības situāciju visā ES.

Arī EP deputāts Elmārs Broks (ETP) no Vācijas norādīja, ka šajā jautājuma ir jāatrod eiropeisks un vienots risinājums. Viņš uzsvēra: „Nepieciešams stiprināt mūsu sadarbību un šinī gadījumā Baltijas valstu bažas vajadzētu uztvert nopietni." Tāpat arī deputāti no citām valstīm debašu laikā aicināja uz vienotu ES politiku šādos jautājumos, kā arī atgādināja Gruzijas un Krievijas konfliktu.

Jau iepriekš Baltijas valstu un Gruzijas amatpersonas paudušas bažas par iespējamo Mistral kuģu pārdošanu Krievijai, kas ļautu tai iegūt visjaunākās paaudzes NATO valstu bruņojumu.

Krišjānis Kariņš EP strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, kā arī īpašajā Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV