Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Sociālās akcijas „Mantinieks" laikā teju 5 000 mācību grāmatu nonākušas pie jauniem saimniekiem

Guntra Lipska, 09.09.2010. 13:39

Tirdzniecības centrā „Domina", noslēdzoties sociālajai akcijai „Mantinieks", ziedotas vairāk nekā 6 800 mācību grāmatu, kā arī citas skolas mantas. No tām apmaiņā skolēni saņēmuši aptuveni 4 700 mācību grāmatu, kā arī dažādus kancelejas piederumus.
Sociālās akcijas „Mantinieks" laikā teju 5 000 mācību grāmatu nonākušas pie jauniem saimniekiem

Kopumā akciju „Mantinieks" apmeklējuši vairāk nekā 1 200 skolēni un viņu vecāki. Īpaši aktīvi grāmatas mainījuši Rīgas 6. vidusskolas skolēni.

„„Mantinieku" organizējam jau otro gadu un esam gandarīti, ka varam palīdzēt tik daudzām ģimenēm. Tā ir lieliska sajūta – redzēt bērnus, kuri priecājas par jaunajām mācību lietām, un sniegt vecākiem gandarījumu par iespēju ietaupīt. Tādēļ sakām paldies visiem, kuri palīdzēja īstenot šo akciju," teic Ilze Brazeviča, t/c „Domina" direktore.

T/c „Domina" skolas mantu apmaiņas vieta tika īstenota sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Latvijas Sarkano Krustu. Kā novērojuši akcijas organizatori, šogad īpaši liels pieprasījums ir bijis pēc 5., 8. un 10. klases mācību grāmatām. Daudz ticis jautāts pēc svešvalodu mācību literatūras, ģeogrāfijas atlantiem un mācību grāmatām mazākumtautību skolēniem. „Mantinieka" apmeklētāji bijuši iepriecināti arī par iespēju apmaiņas ceļā iegūt jaunas burtnīcas, zīmēšanas albumus, somas, krītiņus, penāļus un citas kancelejas preces.

Arī Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle saka paldies visiem rīdziniekiem un piebilst: „Akcijas lielais apmeklētāju skaits pierāda, ka cilvēki vēlas palīdzēt un darīt labus, paliekošus darbus. Novēlu visiem skolēniem, vecākiem un skolotājiem veiksmīgu jauno mācību gadu!"

Akcijas laikā „neapmainītas" palikušas aptuveni 2 140 mācību grāmatu. Tās Latvijas Sarkanā Krusta uzraudzībā tiks tālāk nogādātas skolām, bērnu namiem, kā arī ģimenēm, kurām trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi pašu spēkiem sagatavotos skolai.

„Kopā ar t/c „Domina" īstenotā akcija deva iespēju uzrunāt un sasniegt daudz ģimeņu, kā arī piedāvāt tām plašu grāmatu klāstu. Veiksmīgi izdevās piesaistīt kancelejas preču ziedotājus, jo tās varēja iegādāties turpat tirdzniecības centra veikalos. Īpašs prieks par Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgajiem jauniešiem, kuri nepaguruši palīdzēja „Mantinieka" apmeklētājiem sameklēt nepieciešamās grāmatas un zinoši konsultēja gan skolēnus, gan viņu vecākus," akciju vērtē Ketija Tālberga, Latvijas Sarkanā Krusta Rīgas Centra komitejas izpilddirektore.

Īstenotās skolas mantu apmaiņas vietas „Mantinieks" būtība: sniegt iespēju jau esošajiem un topošajiem skolēniem piepildīt skolas somas - nest uz t/c „Domina" pašiem vairs nevajadzīgas skolas lietas un iemainīt tās pret nepieciešamajām, ko uz „Mantinieku" atgādājuši citi skolēni, viņu vecāki, uzņēmēji, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas. Mantas varēja arī vienkārši ziedot.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV