Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Visticamāk, savākts nepieciešamais parakstu skaits referenduma ierosināšanai

LETA, 03.05.2007. 10:30

Visticamāk, savākts nepieciešamais parakstu skaits tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apturētajiem grozījumiem Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā.
Visticamāk, savākts nepieciešamais parakstu skaits referenduma ierosināšanai
To šodien intervijā Latvijas Radio atzina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Viņš norādīja, ka pēdējā parakstu vākšanas nedēļā cilvēku aktivitāte ir bijusi vislielākā. Daudzās vietās pēdējā nedēļā savākts 70%-80% no pirmo trīs nedēļu laikā kopumā savāktā parakstu skaita. Piemēram, Jelgavā pirmajās trīs nedēļās tika savākti 3170 paraksti, bet kopumā četrās nedēļās - 5852.

Rīgā savākts vairāk nekā 56 tūkstoši parakstu.

Kā sacīja Cimdars, viņa deviņu darba gadu pieredze CVK vadītāja amatā liecina, ka būs savākts liels skaits parakstu.

Šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" Cimdars atzina, ka tautas nobalsošana varētu izmaksāt 2-2,5 miljonus latu.

Kā ziņots, CVK apkopo mēnesi ilgās parakstu vākšanas rezultātus.

Tā kā lielā daļā pašvaldību parakstu vākšana 2.maijā beidzās vakarā, CVK parakstu vākšanas provizoriskos rezultātus apkopos šodien. CVK instrukcija noteic, ka rajonu un republikas pilsētām ziņas par parakstu skaitu jāapkopo un CVK jānosūta 3.maijā līdz plkst.12.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti Latvijā varētu būt zināmi šodien aptuveni plkst.14.

Galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK paziņos nākamnedēļ līdz 10.maijam, kad būs apkopojusi ziņas no parakstu vākšanas lapu oriģināliem.

Pēc Satversmes CVK tautas nobalsošana būs jāizsludina, ja būs parakstījusies ne mazāk kā desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb 149 064 vēlētāji.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV