Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Tiek vākti plastmasas atkritumi Ragaciema pludmalē

Līga Ivanova, 11.09.2010. 14:55

Šodien, 11. septembrī, pludmalē starp Ragaciemu – Klapkalnciemu (Ķemeru nacionālā parka teritorijā) notiek Electrolux Latvia un vides organizācijas Projekts Pēdas rīkotā talka „Plastmasas karma", kuras mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai pasaules jūrās un okeānos. Aicinām pievienoties ikvienu interesentu.

Talkas laikā atrastajiem interesantākajiem plastmasas atkritumiem tiks nodrošināta otra dzīve – tie tiks sūtīti uz Zviedriju, kur Electrolux eksperti analizēs to izcelsmi un pārstrādās tos īpaša dizaina putekļusūcējā. Taču pirms nonākšanas Zviedrijā, atrastie plastmasas atkritumi Latvijā izdzīvos savus sapņus un stāstus īpašā pasākumā un būs apskatāmi „Plastmasas karmas" izstādē.

Klusajā okeānā peld plastmasas salas, kuru apjoms pārsniedz divas ASV teritorijas, taču pārstrādei izmantojamās plastmasas nepietiek. Par Electrolux plastmasas vākšanu pasaules okeānos var lasīt:

http://newsroom.electrolux.com/lv/2010/07/08/baltijas-jura-atrodamos-plastmasas-atkritumus-parstradas-puteklusucejos/

Kā viens no lielākajiem mājsaimniecības preču ražotājiem pasaulē, Electrolux apzinās arī savu atbildību vides jomā. Jau pašlaik ir pieejams zaļās mājsaimniecības tehnikas klāsts, kas ir ne tikai īpaši energoefektīvs, bet arī daļēji izgatavots no otrreizējiem izejmateriāliem. Piemēram, putekļusūcēja Ultra Silencer Green sastāvā ir 55% pārstrādātas plastmasas.

Projektu „Plastmasas karma" Latvijas Zaļais Punkts, animācijas filmu studija Dauka, filmu studija Animācijas brigāde, Vides Projekti, Vides Fakti, Vides Filmu Studija un portāls draugiem.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV