Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Cīņai pret velosipēdu zādzībām Latvijā izveidots vienots velosipēdu reģistrs

Andrejs Fiļipovs, 14.09.2010. 17:05

Lai cīnītos pret velosipēdu zādzībām, Latvijā ir izveidots vienots velosipēdu reģistrs – VeloReg.lv, kurā tāpat kā CSDD iespējams reģistrēt automašīnu, īpašnieki var reģistrēt savus velosipēdus. Reģistrācija notiek tiešsaistē - VeloReg.lv mājaslapā, līdz ar to savu velosipēdu tajā vienkārši var piereģistrēt veloīpašnieki no visas Latvijas. Šī datubāze būs nozīmīgs palīgs arī valsts policijai velosipēdu zādzību atklāšanā.

Tagad ikvienam īpašniekam ir iespēja piereģistrēt savu velosipēdu vienotā datubāzē, aizpildot online pieteikumu www.veloreg.lv mājas lapā. Lai reģistrētu velosipēdu, īpašniekam ir jānorāda informācija par sevi, velosipēda sērijas numurs un jāpievieno velosipēda fotogrāfija. Gadījumā, ja velosipēds tiek nozagts, tā īpašniekam VeloReg.lv datubāzē ir jānomaina statuss – tādējādi ikvienam interneta lietotājam ir pieejama informācija par zagtiem velosipēdiem. Vienotā datubāze dos iespēju arī lietota velosipēda pircējam pārliecināties par to, vai noskatītais velosipēds, nav zagts.

VeloReg.lv datubāze būs nozīmīgs palīgs arī valsts policijai velosipēdu zādzību atklāšanā, jo, atrodot zagtu velosipēdu, policijas darbinieki viegli varēs pārbaudīt velosipēda datus datubāzē un atrast tā īpašnieku, protams, pie nosacījuma, ja velosipēds pirms tam būs reģistrēts VeloReg.lv.

Drīzumā plānots apzināt visus lielākos velosipēdu tirgotājus Latvijā, lai informētu tos par iespēju reģistrēt pārdotos velosipēdus. Tāpat ir svarīgi, lai to izdara katrs jau esošais velosipēda īpašnieks. VeloReg.lv pārstāvji uzskata, ka šāda reģistra – datubāzes izveide ir nozīmīgs solis Latvijas velosipēdu kultūras attīstībā. Samazinoties velosipēdu zādzību skaitam, noteikti palielinātos to cilvēku skaits, kas ikdienā pārvietotos ar velosipēdu.

Par VeloReg.lv

VeloReg.lv ir Latvijas velosipēdu reģistrs, kas piedāvā ērtu velosipēda reģistrācijas iespēju vienotā datubāzē, kas ir pieejama Rīgas reģiona Valsts policijas darbiniekiem un ikvienam interneta lietotājam. Tāpat kā auto tiek reģistrēts CSDD, VeloReg.lv veic Latvijas velosipēdu reģistrāciju. Tā ir iespēja ikvienam velosipēda īpašniekam nostiprināt tiesības uz to, bet lietota velosipēda pircējam pārbaudīt tā vēsturi pirms iegādes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV