Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas Veclaiku divriteņu klubs aicina uz primo Tvīda braucienu Rīgā

Daina Saliņa, 14.09.2010. 17:32 | komentāri (1)

Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros 18.septembrī Latvijas veclaiku divriteņu klubs sadarbība ar Rīgas Domes satiksmes departamentu un "Ērenpreiss" pirmo reizi Rīgā organizē divriteņu Tvīda braucienu, kur aicināti piedalīties visi velo braucēji retro stila tērpos. Pulcēšanās ar velosipēdiem no plkst.14.00 stāvlaukumā pie i/c Olimpia. Piedalīties aicināts ikviens bez reģistrācjias un dalības maksas.
Latvijas Veclaiku divriteņu klubs aicina uz primo Tvīda braucienu Rīgā

Tvīda brauciens (no angļu valodas "Tweed run") ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Latvijā pirmo Tvīda braucienu Latvijas veclaiku divriteņu klubs rīkoja šī gada maijā, Liepājā, kur piedalījās ap 100 dalībnieku.

"Tā kā Latvijā savulaik bija ļoti attīstīta velosipēdu ražošana un darbojās vairākas lielas rūpnīcas, tajā skaitā Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika, ar Tvīda brauciena rīkošanu vēlamies parādīt un atdzīvināt Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas," komentē Toms Ērenpreiss Latvijas veclaiku divriteņu kluba vadītājs.

"Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, jo to novērtēsim arī brauciena beigās, izvēloties Tvīda brauciena karali un karalieni."

Tvīda brauciens sāksies plkst.16.30, kad no i/c Olimpia maršruts vedīs caur visu Pārdaugavu - Daugavgrīvas iela, Kalnciema kvartāls, Arkādijas parks, Esplanāde. No plkst.14.00 paredzētas dažādas interesantas aktivitātes vēl pirms brauciena. Ikviens varēs pielabot savu divriteni Ērenpreiss darbnīcā, izveidot veclaicīgu frizūru, izpušķot savu divriteni un arī nofotografēties. Varēs aplūkot senos divriteņus kopā ar to braucējiem un būs arī Tvīda polo paraugdemonstrējumi.

Pasākuma programma:

14.00 Dalībnieku pulcēšanās pie i/c Olimpia

14.00-16.30

o "Ērenpreiss" divriteņu darbnīca

o Veclaiku frizētava

o Velodizaina darbnīca

o Foto studija

o Saulkrastu velo muzejs

o Velo polo

16:30 Došanās Tvīda braucienā pa Rīgas ielām no i/c Olimpia caur Pārdaugavu līdz pat Esplanādei

17.45-18.30 Brauciena noslēgums - Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un citas balvas un nominācijas

20.30 Tvīda brauciena noslēguma ballīte velodraugu klubā Velozaurs ar dejām 30.gadu mūzikas pavadījumā

Bildes no pirmā brauciena Liepājā:

http://easyget.lv/foto/gallery/2502/ un http://picasaweb.google.lv/latveloclub

Sīkāka informācija mājas lapā:

www.latveloclub.lv

Par Latvijas Veclaiku divriteņu klubu

Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ir dibināts 2009. gada 22.maijā ar mērķi celt gaismā Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas. Klubs aktīvi iestājas par velo-kultūras un velosipēdu vides veicināšanu un attīstību Latvijā. Tas nodarbojas ar vēsturisko spēkratu restaurāciju un popularizēšanu, Latvijas industriālā velo-mantojuma pētniecību, kā arī ar velo-kultūras attīstības pasākumu rīkošanu un jauniešu neformālo izglītību.

Čaka ielā 90 aktīvi darbojas velosipēdu restaurācijas darbnīca. Šobrīd kluba biedru skaits tuvojas pussimtam, ir izveidoti atbalsta punkti arī Kuldīgā un Liepājā. Savas pirmās darbības gada laikā Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ar draugiem un atbalstītājiem ir piedalījušies Kuldīgas pilsētas svētkos, Rīgas pilsētas svētkos, Vienības braucienā, akcijā "Diena bez auto", "Retro moto-velo Saulkrasti 2009" un "Kritiskajā masā 2010".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV