Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Siguldā notiks Miķeļdienas gadatirgus

Baiba Bože, 15.09.2010. 10:17

25. septembrī no plkst. 9.00 līdz 15.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Miķeļdienas gadatirgus. Ikvienu interesentu gaidīs Latvijas lauku labumi un rudens ražas veltes, amatnieku darinājumi, degustācijas, rotaļas un danči, vairāki konkursi, savukārt mazos tirgus apmeklētājus priecēs rudens darbnīcas.
Siguldā notiks Miķeļdienas gadatirgus

Miķeļi ir rudens saulgrieži, kad saule iegriežas uz ziemas pusi, kad paveikti lielie lauku darbi un novākta rudens raža. Miķeļi ir gada bagātākais laiks, tādēļ tie ir arī ražas svētki un lielā rudens tirgus diena.

Kāpostu skābēšana, sulu spiešana, zeķu adīšana, naudas kalšana un citu rudens darbu darīšana Jūs sagaida tieši tirgus norises laikā.

Pie saimes galda notiks īpaša degustācija – Siguldas novada domes deputātu rudens ražojumu baudīšana un oriģinālākās receptes konkurss. Aicināts pievienoties recepšu konkursam ir ikviens siguldietis un viesis, ņemot līdz savu īpašo sālījumu, marinējumu, vārījumu vai citu brūvējumu ziemai.

Arī mazie tirgus apmeklētāji negarlaikosies, jo radošajā darbnīcā varēs iemēģināt roku savu fantāzijas krāšņāko lapu zīmēšanā un figūriņu veidošanā no rudens veltēm.

Jautrus dančus un rotaļas izdejos Siguldas deju kolektīvi „Sidrabdancis" un „Purenīte". Par karstu pārsteigumu parūpēsies gadatirgus ugunszellis.

Miķeļdienas tirgus andeli, konkursus, degustācijas, dančus un citas jautras izdarības savos grožos turēs tirgus saimnieki – Siguldas Tautas teātra aktieri Ginta Riekstiņa un Aigars Jakupāns.

Miķeļdienas gadatirgu rīko Siguldas pilsētas kultūras nams.

Pieteikšanās tirdzniecībai līdz 23. septembrim, zvanot pa tālruņiem 67972351 vai 67970814.

Uz tikšanos Miķeļdienas gadatirgū!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV