Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izsludina konkursu Baltijas valstu vidusskolēniem

Aija Novicka, 15.09.2010. 14:53

Līdz 30. septembrim jebkurš vidusskolēns, kam interesē uzņēmējdarbība un ekonomika, var pieteikties Baltijas valstu līmeņa konkursam Junior Peak Time, kuru organizē Rīgas Ekonomikas (REA) augstskolas studenti. Konkursa ietvaros vistalantīgākie skolēni apgūs izglītojošu, ar uzņēmējdarbību un ekonomiku saistītu mācību materiālu un pēc tam jaunās zināšanas pielietos praktiski, tādējādi paplašinot savu redzesloku biznesa pasaulē.

Junior Peak Time sniedz vidusskolēniem iespēju savstarpēji sacensties, pierādot spēju patstāvīgi pieņemt lēmumus, izmantot savas analītiskas domāšanas prasmes, datu apstrādes un angļu valodas iemaņas. Tas ir jauna, mūsdienīga izglītības metode, kas sniedz iespēju iegūt jaunas zināšanas, apmeklēt nozares profesionāļu vadītas lekcijas par uzņēmējdarbību un izaicina skolēnus pierādīt ne tikai savas personīgās spējas un talantus, bet arī prasmi strādāt komandā.

Konkursa pirmais posms norisināsies virtuāli un katrs pretendents tiks vērtēts individuāli, taču otrajā kārtā, kas notiks Rīgā, Rīgas Ekonomikas augstskolā, vērtēs arī spējas strādāt komandā. Konkurss norisināsies angļu valodā.

Pieteikties konkursam var jebkurš 10., 11. vai 12. klases skolēns no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas izglītības iestādēm līdz svētdienai, 30. septembrim. Pēc tam katrs, kas pieteicies, saņems ar ekonomiku un uzņēmējdarbību saistītus uzdevumus, uz kuriem jārod atbildes līdz svētdienai, 10. oktobrim plkst. 23:59 (GMT +02:00). Pirmā posma rezultāti tiks paziņoti otrdien, 26.oktobrī. Konkursa otrajā kārtā, kas norisināsies REA 6. novembrī, piedalīties tiks uzaicināti 40 skolēni, kas vislabāk būs izpildījuši pirmās kārtas uzdevumus.

Ieva Turlaja, Junior Peak Time organizatore, stāsta par REA studentu iniciatīvu: „Katru gadu Peak Time sastopas ar simtiem spožu prātu. Peak Time „epidēmija" izplatās tik ātri, ka nemaz nepamani, ka arī tu esi daļa no tā; vienīgais, ko apjaut ir tas, ka jūties laimīgāks, pārliecinātāks un attīstītāks. Jau trešo gadu tam ir vieta manā sirdī un, iespēja redzēt, kā tas aug, mani motivē arvien vairāk. Junior Peak Time ir kas jauns un vēl neizdibināms, taču tas būs neaizmirstams, pārsteidzošs un vienreizējs."

Junior Peak Time ir iniciatīva, kas radīta pēc konkursa Peak Time principiem, kura mērķauditorija ir ekonomikas un uzņēmējdarbības studenti. Peak Time norisinās Rīgas Ekonomikas augstskolā katru gadu kopš 1999.g. Junior PeakTime notiek pirmo reizi, un arī šim konkursam galvenais atbalstītājs ir Rīgas Ekonomikas augstskola. Savu atbalstu ir izrādījuši arī AdGroup, Radio SWH, Softicom, portāls draugiem.lv un AdScreen.

Papildus informācija:
Aija Novicka
Junior Peak Time organizatore
aija@juniorpeaktime.org

Mājaslapa: www.juniorpeaktime.org
Twitter: Junior_PeakTime
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Junior-Peak-Time/
draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/jpt un http://www.draugiem.lv/juniorpeaktime/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV