Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgas Pašvaldības policija atgādinās velobraucējiem un gājējiem Ceļu satiksmes noteikumus

Ieva Prauliņa, 16.09.2010. 14:21

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros no 16. līdz 22. septembrim Rīgas Pašvaldības policija realizēs akciju "Velopolicija", kuras laikā pašvaldības policijas velopatruļas brauks pa pilsētas veloceliņiem Centrs - Berģi, Centrs - Mežparks, Vecrīga - Imanta un draudzīgi informēs gājējus un velosipēdistus par Ceļu satiksmes noteikumiem.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir saņēmis velobraucēju sūdzības, ka gājēji bieži pārvietojas nevis pa gājēju ietvi, bet gan pa veloceliņu, tādējādi apdraudot gan savu, gan velobraucēju drošību. Savukārt velosipēdisti bieži brauc pa ielas brauktuvi, kaut arī blakus brauktuvei ir veloceliņš. Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka velosipēdu vadītājiem ir aizliegts braukt pa ceļu, ja tam blakus atrodas velosipēdu ceļš. Tāpat pašvaldības policisti draudzīgi atgādinās arī par citiem Ceļu satiksmes noteikumiem.

Velopatruļās paredzēts izmantot arī elektriskos velosipēdus.

Akcija tiks realizēta sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību, uzņēmumu "Impresso" un "AV transports".

Kā ziņots, no 16. līdz 22.septembrim Rīgā notiks dažādi Eiropas Mobilitātes nedēļai veltīti pasākumi. Plašāka informācija www.rdsd.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV