Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„Paēdušai Latvijai" kartupeļu talkās novāktas aptuveni 90 tonnas dārzeņu krīzes skarto ģimeņu ziemas krājumiem

Rūta Dimanta, 16.09.2010. 17:26

Septembrī visā Latvijā norisinājās „Paēdušai Latvijai" jaunās rudens ražas novākšanas talkas, lai kopīgi varētu veidot ziemas krājumus krīzes skartajām ģimenēm, kurām šie dārzeņi būs liels atbalsts gaidāmajā bargajā ziemā.
„Paēdušai Latvijai" kartupeļu talkās novāktas aptuveni 90 tonnas dārzeņu krīzes skarto ģimeņu ziemas krājumiem

Galerijas:

Līdzšinējās septembra talkās jau tika novāktas sešas tonnas dārzeņu, bet kopā ar 16.septembrī notikušajām talkām Liepājā, Jelgavā un citviet Latvijā savāktas aptuveni 90 tonnas kartupeļu un citu dārzeņu.

Pārtikas bankai „Paēdušai Latvijai" atbalstu ir izteikušas arī daudzas Latvijā labi zināmas personības un uzņēmumi. Aktieri Intars Rešetins un Zane Vaļicka rada iespēju krīzes skartajām ģimenēm palīdzēt arī klātienē un 16.septembrī piedalījās jauno kartupeļu ražas novākšanas talkā Jelgavā. Savukārt veikalu tīkls „Maxima", kas jau teju gadu piedalās pārtikas bankas veidošanā, talciniekiem bija sarūpējis garšīgu cienastu.

Kartupeļu talkās Alūksnes novada Ziemeru pagasta saimniecībā „Polieši" un Apes novada Gaujienas pagasta „Oliņās" kopumā piedalījās 36 talcinieki, novācot 138 maisus jeb nedaudz vairāk kā sešas tonnas kartupeļu un citu dārzeņu. Šīs rudens veltes, pateicoties saimniekiem, jau ir nogādātas pie ģimenēm, kam šis atbalsts gaidāmajā bargajā ziemā būs liels atspaids.

Pārtikas bankas „Paēdušai Latvijai" kartupeļu talkā Jelgavas novada Līvbērzes pagasta zemnieku saimniecībā „Ozoliņi" 16.septembrī tika novākti divi hektāri kartupeļu. „Ozoliņu" laukā šogad ir izaugusi salīdzinoši laba kartupeļu raža: kā lēsa saimniecības pārstāvji, talkas laikā noraktas vairāk nekā 20 tonnas jauno kartupeļu, kurus roku rokā vāca aptuveni 80 talcinieku.

„Paēdušai Latvijai" vērienīgās talkas norisinājās arī Liepājā, kur talcinieki novāca ražu nepilnu piecu hektāru zemes gabalā. Šeit krīzes skarto ģimeņu ziemas krājumiem savāktas aptuveni 50 tonnas jauno kartupeļu, kas auguši ar gādīgu saimnieku un lielu pašvaldības atbalstu.

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta atzīst: „Ģimenēm, kurām palīdzam, ir svarīgi ne tikai saņemt atbalstu, bet pašiem būt noderīgiem un piedalīties. Talkas ir lieliska iespēja pašiem sagādāt sev pārtiku ziemai. Paldies zemnieku saimniecībām visā Latvijā, kas šim mērķim atvēlēja savus laukus un palīdzēja apstrādāt zemi, lai tagad mēs varētu novākt bagātīgo ražu."

„Pavasara dārzeņu stādīšanas talkas ir atnesušas labus un raženus augļus, kuri ļoti noderēs krīzes skartajām ģimenēm garajā ziemas periodā. Priecājamies, ka arī mēs varam atbalstīt šo projektu un ģimenes, ziedojot tām dažādus produktus," saka „Paēdušai Latvijai" atbalstītāja, veikalu tīkla „Maxima" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Pārtikas banka „Paēdušai Latvijai" ir labdarības portāla Ziedot.lv projekts, kas sniedz atbalstu krīzes skarto ģimeņu nodrošināšanā ar pārtiku. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem, kā arī bezdarbniekiem, kuriem beidzas pabalsta saņemšanas termiņš, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts.

Pārtikas banka „Paēdušai Latvijai" vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā, un šajā pakā ir putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.

Ziedot.lv aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu „Paēdušai Latvijai", izmantojot „Maxima" veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV