Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīt Ķīpsalā sāksies starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Pet Ekspo 2010"

Inese Libere, 17.09.2010. 11:51

Nedēļas nogalē, 18.septembrī un 19.septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks lielākais pasākums dzīvnieku mīļotājiem - starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Pet Ekspo 2010", kas ietver starptautiskās kaķu un suņu izstādes, jauntrušu izstādi, dažādus paraugdemonstrējumus, konkursus, sacensības un šovus.
Rīt Ķīpsalā sāksies starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Pet Ekspo 2010"

Abās izstādes dienās apmeklētāji varēs aplūkot visdažādāko šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan no ārzemēm, apskatīt dažādu šķirņu trušus, mājputnus, papagaiļus, skaistākās dekoratīvo baložu šķirnes, dekoratīvos grauzējus, dekoratīvos seskus, mazo smirdeklīti skunksu Koko un daudzus citus dzīvniekus.

Izstādē par pievilcīgām cenām apmeklētāji savam mīlulim varēs iegādāties barību, vitamīnus un rudens slapjdraņķim vai aukstai ziemai piemērotus tērpus un aksesuārus, tāpat arī iegūt izglītojošu informāciju par mājdzīvnieku veterināriju un citiem jautājumiem. Mazie apmeklētāji varēs doties rotaļu virpulī atrakciju parkā "Lec un Minies".

Lai palīdzētu visneaizsargātākajiem - pamestajiem un noklīdušajiem dzīvniekiem, izstādes laikā ikviens, kam rūp četrkājaino liktenis, tiek aicināts ziedot dažādas nepieciešamas lietas dzīvnieku patversmēm. Patversmēm domātās lietas varēs atstāt speciāli ierīkotā stendā, kas atradīsies Ķīpsalas hallē izstādē "Pet Ekspo 2010" pie centrālas ieejas.

Starptautiskajā suņu izstādē kopumā varēs aplūkot aptuveni 1500 visdažādāko šķirņu suņus no astoņām valstīm. Līdzās populārām un labi zināmām suņu šķirnēm arī šogad būs izstādes "rozīnītes" jeb īsti retumi - amerikāņu kailais terjers un faraonu suņu ģimenīte.

Līdztekus suņu šķirņu vērtēšanai ringos apmeklētāji varēs vērot virkni aizraujošu pasākumu - vispārējā paklausības kursa, adžiliti un jauno hendleru sacensības, kucēnu parādi, teatralizēts suņu kostīmu šovu un modes skati, apsardzes suņu paraugdemonstrējumus un atraktīvas, teatralizētas sadzīves ainiņas un daudz ko citu.

Starptautiskajā kaķu izstādē piedalīsies aptuveni 500 kaķu, pārstāvot teju visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Pirmoreiz kaķi sacentīsies par tituliem - "Rīgas Mis Ņau" un "Rīgas Misters Ņau".

Notiks arī jauntrušu izstāde, kurā būs aplūkojami arī Latvijas trušu pasaules jaunumi - lielais Angoras trusis un baltie pundurauntrušus ar zilām acīm. Angoras trušiem spalvas garums sasniedz pat 13 cm, un tie prasa ļoti rūpīgu kopšanu.

Izstādi "Pet Ekspo 2010" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu "Mooncat" un Latvijas Kinoloģisko klubu "Favorīts". Plašāka informācija izstādes mājaslapā: www.petekspo.lv .

Norises vieta un laiks:

18. un 19.septembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļešu cenas:

Bērniem līdz 4 gadu vecumam - ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem - Ls 2
Pensionāriem - Ls 2
Pieaugušajiem - Ls 3
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm - ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) - Ls 7,50

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV