Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kustība "Es iešu balsot!" 11 vidusskolās mudina jauniešus doties balsot

Ainārs Leijējs, 17.09.2010. 12:34

"Es iešu balsot!" kopš septembra sākuma jau ir apmeklējusi 11 Rīgas vidusskolas, vēl sekos viesošanās vairāk nekā desmit mācību iestādēs, kurās 11. un 12. klašu audzēkņi tiek aicināti doties balsot un mudināt savus vecākus un draugus piedalīties vēlēšanās. Tikšanās laikā ar vecāko klašu skolēniem nereti arī raisās diskusijas par parlamenta funkcijām, darbu, kā arī par to, kāda ir un kādai vajadzētu būt saiknei ar sabiedrību. Kustības atbalstītāji un jaunieši diskusijās dalās ar savu redzējumu par balsošanas nozīmi un sabiedrības līdzdalību politiskos procesos pēc vēlēšanām.

Skolu apmeklēšanā ir iesaistījies arī Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš. Viņš atzīst, ka īpaši interesanta diskusija raisījās pēc iesildīšanās jautājuma, par Saeimas lomu, respektīvi, pēc jautājuma, ko dara Saeima. Jauniešu spontānā atbilde „Saeima nedara neko!" rosināja pārdomas par nozīmi izmantot plusiņu un svītrošanas iespēju balsojot, kā arī izmantot sabiedrības līdzdalības un viedokļu paušanas iespējas pēc vēlēšanām.

Skolēnu vēlme iesaistīties diskusijā katrā skolā ir atšķirīga, tomēr bieži vien ir jūtama skepse pret Saeimas darbību. "Es iešu balsot!" sarunā ar vidusskolēniem atgādina, ka piedalīšanās 2.oktobra vēlēšanās un citu mudināšana iet balsot ir tikai pirmais solis, kas var iesākt pozitīvas pārmaiņas Latvijā. Diskusijā tiek apspriesti arī dažādi līdzdalības mehānismi pēc vēlēšanām, jaunieši paši atzīst, ka tikai reti izmantojuši iespēju zvanīt politiķiem, rakstīt e-pasta vēstules un piedalīties miermīlīgās protesta akcijās. .

Kustība "Es iešu balsot!" labprāt atsaucas uz aicinājumiem uz diskusijām skolās. Interesenti var sazināties ar Kustības organizatoru Aināru Leijēju mob. tel. 22366392, e-pasts: ainars.leijejs@gmail.com

Informācijai:

Līdz šim tikšanās ir notikušas ar Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, 6.vidusskolas, 47.vidusskolas, 74.vidusskolas, 84.vidusskolas, 90.vidusskolas, Anniņmuižas vidusskolas, Daugavgrīvas vidusskolas, Ezerkrastu vidusskolas, Klasiskās ģimnāzijas un Mihaila Lomonosova vidusskolas skolēniem. Līdz 1.oktobrim ir plānots apmeklēt arī 13.vidusskolu, 19.vidusskolu, 22.vidusskolu, 93. vidusskolu, Angļu ģimnāziju, Herdera vidusskolu, Iļģuciema vidusskolu, Itas Kozokēvičas Poļu vidusskolu, Juglas vidusskolu, Ostvalda vidusskolu, Purvciema vidusskolu, Ukraiņu vidusskolu un citas mācību iestādes. Kustība izsaka lielu pateicību skolu direktoriem un skolotājiem par atsaucību un tehnisko atbalstu aktivitāšu īstenošanā.

„Es iešu balsot!" atbalstu ir paudis uzņēmējs un maiznīcas "Lāči" īpašnieks Normunds Skauģis, Latvijas Radošo savienību padome, Latvijas Pilsoniskā alianse, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Jaunatnes padome, dzejnieks Kārlis Vērdiņš un rakstniece Nora Ikstena. Mūsu sabiedroto vidū ir arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes rektori - Mārcis Auziņš un Ivars Knēts, domubiedru grupa „ejambalsot.lv", Latvijas Studentu apvienība, Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Komponistu savienība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV