Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jaunieši sakopj Andrejsalu

„Tīrai Latvijai", 21.09.2010. 09:10

20. septembra pašā pašā vakarā aktīvi un par apkārtējo vides tīrību un pievilcību norūpējušies jaunieši paslepus savāca atkritumus no Andrejsalas teritorijas krūmājiem, grāvjiem, ūdensmalas un citām piemēslotām vietām. Šī bija projekta Tīrai Latvijai organizēta talka, kura aicināja ne tikai sakārtot jauniešu iecienīto atpūtas vietu, bet arī novērtēt to, cik komfortabli cilvēki var justies, kamēr viņi ir skārdeņu, pudeļu, papīru un sadauzītu stiklu ielenkumā.
Jaunieši sakopj Andrejsalu

Talka bija neformāls pasākums Andrejsalā pie peldošās darbnīcas. Talkas mērķis ir aizsākt jaunu tradīciju – veidot brīvprātīgu pilsētas vides iepazīšanas un uzkopšanas talku ciklu, kura ietvaros tiktu sakoptas dažādas pilsētu piesārņotās vietas.

Tīrai Latvijai nevarētu veikt šo eksperimentālo pasākumu bez atsaucīgajiem un čaklajiem jauniešiem, kā arī saviem domubiedriem un atbalstītājiem, kuri padarīja šādu naksnīgo avantūru iespējamu. Inventāru nodrošināja galvenais pasākuma atbalstītājs SIA „Zaļā josta", kā arī lielu pretimnākšanu un palīdzību sniedza SIA „Veolia vides serviss", kuri nodrošina savākto un sašķiroto atkritumu izvešanu un apsaimniekošanu.

Tīrai Latvijai ir vides un izglītības projekts, kura ietvaros tiks aktualizēti jautājumi par vides aizsardzību. Tīrai Latvijai mājas lapa www.tirailatvijai.lv tiks atvērta vienlaicīgi ar projekta instalācijas izvietošanu Zinātnieku nakts ietvaros - 24. septembrī. Projekts darbosies gan kā informācijas avots par jaunumiem un aktualitātēm, gan kā labvēlīgs vides un kultūras pārmaiņu ierosinātājs, kustības dalībniekiem līdzdarbojoties sabiedrības labklājības uzlabošanā. Tas tiks panākts piedāvājot kustības sekotājiem līdzdarboties dažādās aktivitātēs, konkursus un diskusijās.

Tīrai Latvijai mērķis ir dot sabiedrībai iespēju veidot un baudīt interesantu, tīru un pievilcīgu apkārtējo vidi. Piedāvājot alternatīvus brīvā laika pavadīšanas veidus, Tīrai Latvijai aicina piedalīties un nestāvēt malā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV