Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Cēsīs atzīmēs dienu bez auto

Mārtiņš Malcenieks, 21.09.2010. 09:30

Velosipēdu veikals „Eži" sadarbībā ar „Cēsu Kultūras un tūrisma centru" un Cēsu novada pašvaldību aicina Cēsu iedzīvotājus 22. septembrī atzīmēt pasaules dienu bez auto un savu automašīnu šajā dienā atstāt mājās. Taču diena bez auto nenozīmē, ka arī pašiem jāpaliek mājās, jo velosipēds ir pats piemērotākais transporta līdzeklis, lai pārvietotos pilsētā.
Cēsīs atzīmēs dienu bez auto

Lai pievērstu uzmanību šai dienai, jau 17. septembrī „Eži" Cēsīs dažādās vietās izvietoja rozā krāsā nokrāsotus velosipēdus ar saukli „Mazāk dūmu – vairāk muskuļu". Ar šo akciju organizatori aicina cēsniekus ikdienā vairāk braukt ar velosipēdiem, tādejādi rūpējoties par apkārtējo vidi un savu veselību. Katru gadu Cēsīs top kāds jauns veloceliņš, tiek izbūvētas jaunas velonovietnes un Cēsis kļūst draudzīgākas velobraucējiem, taču priekšā vēl daudz darāmā – savstarpēji jāsavieno veloceliņi, jāizveido drošas velonovietnes, jāmaina autobraucēju attieksme.

Akcijas ietvaros ikvienam ir iespēja piedalīties spēlē „VeloFotoMedības": jāatrod visi rozā velosipēdi, jānofotografējas pie tiem un jāatrod īpašais vārds uz katra velosipēda. Līdz sestdienai, 25. septembrim jāierodas veikalā „Eži". Ikviens, kas būs atradis visus velosipēdus un izveidos pareizo teikumu no velosipēdu vārdiem, saņems balvu! Vairāk informācijas www.ezi.lv.

Sestdien, 25. septembrī, Pils laukumā pie veikala „Eži" notiks rozā velosipēdu apgleznošana, to darīs sabiedrībā pazīstami cēsnieki un Cēsu uzņēmēji. Pēc apgleznošanas velosipēdi atkal tiks izvietoti Cēsu ielās, lai priecētu iedzīvotājus un pilsētas viesus. Turpat Pils laukumā notiks pirmais Cēsu lietoto velosipēdu tirdziņš, kurā ikviens cēsnieks varēs mainīties, dāvināt, pārdot savu vai nopirkt cita lietoto velosipēdu. Lai būtu jautrāk, „Eži" parūpēsies par velosipēdu tematikai piemērotām atrakcijām. Pasākumu atbalsta Cēsu Pilsētas mākslas skola, veikals „Gaisma" un SIA „JD Tehnika".

Dienas bez auto pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad pasaule piedzīvoja naftas krīzi un atsevišķās rietumu pilsētās sāka popularizēt alternatīvos transporta veidus. Taču pirmā starptautiskā diena bez auto Eiropā notika 1998. gadā kā Eiropas Savienības pilotprojekts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV