Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Rīgas Centrāltirgum" piešķir atzinības zīmi "Draudzīgs velosipēdistam"

Ieva Prauliņa, 21.09.2010. 14:07

Šodien, 21.septembrī, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pašvaldības uzņēmumam "Rīgas Centrāltirgus" svinīgi pasniedza atzinības zīmi "Draudzīgs velosipēdistam" par augstā tipa velostatīvu uzstādīšanu tirgū. Uzņēmums arī saņēma atzinības rakstu par velosipēdistiem pretimnākošu attieksmi.

Uzņēmums "Rīgas Centrāltirgus" šogad ir ierīkojis augstā tipa velostatīvus Centrāltirgū pie Gaļas paviljona un administrācijas ēkas, kā arī Vidzemes tirgū. Kā informēja RP a/s "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš, šogad vēl paredzēts augstā tipa velostatīvu uzstādīt arī Centrāltirgū pie Zivju paviljona un arī nākamgad velostatīvu uzstādīšana "Rīgas Centrāltirgū" turpināsies."

Atzinības zīme "Draudzīgs velosipēdistam" jau kopš 2006. gada tiek piešķirta uzņēmumiem un iestādēm Rīgā, kas savā pārraudzībā esošajās teritorijās darbinieku un apmeklētāju ērtībām ir ierīkojušas augstā tipa velostatīvus.

Šogad pavasarī atzinības zīme jau tika piešķirta tirdzniecības parkam "Alfa".

Atzinības zīme ir izgatavota uzlīmes veidā. Tā tiek piestiprināta pie uzņēmuma, iestādes vai veikala ieejas durvīm un apliecina, ka šeit ir iespējams pieslēgt velosipēdu pie statīva, kur pieslēgt var gan velosipēda riteni, gan rāmi.

Atzinības zīmi "Draudzīgs velosipēdistam" ir ieviesis Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar velosipēdistu vortālu Veloriga.lv.

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv norāda, ka velosipēda drošību veido trīs pamatfaktori: droša slēdzene, drošas konstrukcijas velostatīvs, pie kura var piestiprināt gan velosipēda rāmi, gan abus vai vismaz vienu riteni, kā arī vietas drošība, kur tiek atstāts pieslēgts velosipēds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV