Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Bukmeikeri par favorīti uzskata "Saskaņas centru"

Oskars Fīrmanis, 21.09.2010. 14:09

Nepilnas divas nedēļas atlikušas līdz 10. Saeimas vēlēšanām. Socioloģiskās aptaujas jau ilgu laiku uzrāda Saskaņas centru un Vienotību kā divas galvenās favorītes 10. Saeimas vēlēšanās. Arī Optibet bukmeikeri tieši šos divus politiskos spēkus uzskata par galvenajiem pretendentiem uzvarai vēlēšanās. Pēc bukmeikeru prognozēm, iespēja, ka vēlēšanās uzvarēs Saskaņas centrs, ir 55%, bet Vienotība – 35%. Pārējām partijām un partiju apvienībām izredzes uzvarēt vēlēšanās nav lielākas par 10%.

Optibet eksperti ir arī diezgan pārliecināti, ka 10. Saeimā iekļūs visas pašreiz parlamentā pārstāvētās partijas. Piemēram, gan PCTVL, gan Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, ir 65% iespēja pārvarēt 5% barjeru. Savukārt ZZS var būt 99,9% droša, ka tā iekļūs nākamajā Saeimā.

Daudz ir diskutēts par partiju apvienības Par Labu Latviju (PLL) iespēju iekļūt Saeimā. Optibet eksperti, vērtējot šī politiskā spēka iespējas, ir visai optimistiski. Viņi uzskata, ka PLL izredzes pārvarēt 5% barjeru un iekļūt nākamajā Saeimā ir 72%.

Interesanti, ka Optibet bukmeimekeri neparedz iekļūšanu 10. Saeimā nevienam jaunam politiskajam spēkam, kas startēs vēlēšanās, neiesaistoties apvienībās ar „vecajām" partijām. Tas neattiecas arī uz Vienotību, PLL un Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, jo šajās politiskajās apvienības apvienojušās „vecās" politiskās partijas vai arī kādai no tām ir pievienojusies kāda no mazajām partijām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV