Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Piedalies konkursā „Esmu īsts – nesmēķēju!" un iedvesmo pārējos būt ikdienā brīviem no tabakas dūmiem un kaitējuma

Lita Brice, 27.09.2010. 16:18

Rīgas domes Labklājības departaments projekta „ACCESS – pieejas stratēģijas smēķēšanas pārtraukšanai Eiropā" ietvaros rīko akciju – konkursu jauniešiem „Esmu īsts – nesmēķēju!" Akcijas norise ir mājas lapā www.narcomania.lv, kurā ir iespēja pieteikties divām konkursa aktivitātēm: foto stāstu konkurss un smēķēšanas pārtraukšanas akcija. Foto stāstu ietvaros katram ir iespēja atsūtīt 3 – 5 fotogrāfijas ar stāstu līdz 400 vārdiem, kas kopā veido stāstu ar devīzi „Esmu īsts – nesmēķēju". Savukārt smēķēšanas pārtraukšanas akcijā ir iespēja pieteikties jauniešiem no 15 līdz 19 gadiem, kuri ir gatavi pārtraukt savu smēķēšanu un iknedēļas dienasgrāmatas ietvaros aprakstīt par savām sekmēm un panākumiem. Akcijas mērķis ir ļaut sabiedrībai aizdomāties par dzīvi brīvu no tabakas dūmiem un tās kaitējuma, kā arī iedvesmot pārtraukt, neatsākt vai neuzsākt smēķēšanu.

Oktobrī Rīgas skolās pilotprojekta veidā notiks darbnīcas „Esmu īsts – nesmēķēju!", kuru laikā Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas studenti ies pie 7. – 8. klašu skolēniem, lai izglītotu par sava stila un veselības uzturēšanu bez tabakas un citām atkarību izraisošām vielām, kā arī lai parādītu jaunajām meitenēm un zēniem praktiskas iemaņas sevis kopšanā un prezentēšanā.

Akcija notiek projekta ietvaros, kura mērķis ir apzināt efektīvākās stratēģijas, kā motivēt smēķējošos jauniešus pieņemt speciālistu palīdzību, iesaistīties palīdzības programmās, lai pārtrauktu smēķēšanu. Jau pirms projekta uzsākšanas tika secināts, ka tikai daži no smēķējošiem jauniešiem iesaistās palīdzības programmās: individuālās konsultācijas pie speciālistiem vai atbalsta grupu nodarbības, utt.. bet 70% jauniešu, kuri ir centušies pārtraukt smēķēšanu patstāvīgi, bez speciālistu konsultācijām un atbalsta, mēneša laikā atsāk smēķēšanu (pēc ACCESS report, 2010 datiem).

Projektā iesaistījušas 10 Eiropas valstis: Austrija, Beļģija Čehija, Dānija, Latvija, Nīderlande, Slovākija, Slovēnija, Spānija un Vācija, kura ir projekta vadošais partneris. Projekta norisi Latvijā koordinē Rīgas domes Labklājības departaments.

Vairāk informācijas par projekta norisi Latvijā var meklēt mājas lapā www.narcomania.lv vai sazinoties ar projekta koordinatori Latvijā Ingu Dreimani; e-pasts: inga.dreimane@riga.lv , tālr. 67037319.

Par projekta norisi visās dalībvalstīs var vairāk meklēt informāciju mājas lapā www.access-europe.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV