Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Darbu sācis pirmais profesionālais Latvijas eksporta katalogs internetā

Gints Kožimjako, 29.09.2010. 09:44

No šodienas, 29.septembra, ikvienam Latvijas uzņēmējam ir pieejamas profesionāls elektroniskais eksporta katalogs. Tā ir iespēja ne vien potenciālajiem pircējiem saprotamā valodā reklamēt savu uzņēmumu globālajā tirgū, bet arī ērti atrast sadarbības partnerus un investorus uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Elektroniskais eksporta katalogs ir lietišķs uzziņu katalogs, kurā strukturēti apkopota informācija par visās sfērās strādājošiem uzņēmumiem, veidojot plašu, noderīgu un ērti pārskatāmu datu bāzi, kas veiksmīgi darbojas gan Latvijas, gan globālajā tirgū. Katalogs ir noderīgs palīgs uzņēmējiem, kuri vēlas paplašināt uzņēmējdarbību ārpus Latvijas robežām.

Katalogā iespējams ievietot informāciju par uzņēmumu latviešu, krievu, lietuviešu, igauņu, somu, zviedru, vācu, poļu un angļu valodā, prezentējot uzņēmumu patērētājiem, kuru kopējais apjoms ir vairāki simti miljoni pircēju. Turklāt bez tekstuālās informācijas iespējams ievietot arī mājas lapas adresi, logo, foto galeriju un citu informāciju, kas uzrunātu potenciālo pircēju.

Elektroniskais eksporta kataloga veidotājs ir Latvijas uzņēmums Tenderhouse. Tā valdes priekšsēdētājs Gints Kožimjako uzsver: „Arvien vairāk lietišķā informācija tiek meklēta internetā, tomēr tirgus pētījumi parāda, ka, meklējot informāciju pēc atslēgas vārdiem, ārvalstu potenciālie klienti neatrod Latvijas uzņēmējus, jo informācija nav pieejama svešvalodā vai arī portāli reģistrēti ar saīsinājumu .lv." Informācijas tulkošana par uzņēmumu populārākajās svešvalodās, kā arī atslēgas vārdu optimizācija Google un citiem populārākajiem meklētājiem ir galvenais, ar ko plāno atšķirties elektroniskais eksporta kataloga no citiem uzziņu materiāliem internetā.

Līdztekus ar jaunā eksporta kataloga izveidi, tika pilnveidots arī portāls www.tenderhouse.com, kas līdz šim piedāvāja valsts un pašvaldību, kā arī privāto iepirkumu informācijas monitoringu. Šobrīd portālā ir integrēts Google tulkotājs, lai vieglāk un ātrāk būtu saprotami iepirkuma dati svešvalodās, mainītas cenas un apmaksas sistēma, lai varētu abonēt informāciju par iepirkumiem konkrētās valstīs, nepārmaksājot par lieku informāciju, uzlabots monitorings ar iespēju saņemt informāciju ne tikai par konkrētu valsti, bet arī par konkrētu rajonu, kurā atrodas konkursa izsludinātājs, papildinātas nozares, lai varētu precīzāk piegādāt nepieciešamo informāciju, kā arī vairāki citi uzlabojumi portāla ērtākai lietošanai un iepirkumu atlasīšanai.

Informāciju papildu jautājumu gadījumā sniegs:
Gints Kožimjako,
Valdes priekšsēdētājs
Tālr.: 26559810, e-pasts: gints@tenderhouse.lv
www.tenderhouse.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV