Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājas Vecās Ostmalas Promenādē atklāts zivju tirdziņš

Ģirts Avotiņš, 01.10.2010. 17:02

Liepāja ir ieguvusi vēl vienu jaunu pilsētvides objektu – zivju tirdziņu. Jaunais zivju tirgus, kas tika atklāts 30. septembrī, turpmāk Vecās Ostmalas Promenādē priecēs gan liepājniekus, gan pilsētas viesus un ļaus zvejniekiem un zivju tirgotājiem jaunā kvalitātē piedāvāt gan svaigas, gan pārstrādātas jūras veltes.
Liepājas Vecās Ostmalas Promenādē atklāts zivju tirdziņš

Jaunā Liepājas zivju tirdziņa atklāšana tika uzticēta Liepājas domes priekšsēdētāja vietniekam Gunāram Ansiņam, kurš kopā ar šefpavāru Nauri Hauku šim pasākumam par godu pagatavoja netradicionālu zivju zupu. Šoruden tirdziņš darbosies sestdienās, sākot no pulksten deviņiem rītā, un pārējā laikā kalpos kā moderns vides dekors un atgādinās par vecās ostmalas agrāko funkciju un zvejniecības lomu Liepājas dzīvē. Zivju tirgus projekta realizētāji cer, ka nākotnē zivju tirgus ostmalā iegūs savu lomu liepājnieku dzīvēs un ka tie to iekļaus savā tradicionālajā sestdienas maršrutā. Atklāšanas dienā zivju tirdziņa apmeklētāji neslēpa prieku un šo ideju novērtēja atzinīgi.

Ideja Vecās Ostmalas Promenādē radīt zivju tirdziņu radās, uzklausot pašu liepājnieku ierosinājumu ostmalā attīstīt un sakārtot zivju tirdzniecību. Zivju tirdziņa projekta autors ir dizaineris Kristaps Štobis, un tas ir tapis ciešā sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, kas ar Norvēģijas finanšu instrumentu palīdzību ievieš projektu "Kurzemes reģiona ostu attīstība".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV