Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

11.oktobrī visā Latvijā sākas Labo darbu nedēļa

Guna Miļusa, "Palīdzēsim.lv" sabiedrisko attiecību konsultante, 05.10.2010. 12:18

Visā Latvijā nedēļas garumā, no 2010.gada 11.-17.oktobrim, tiks atzīmēta Labo darbu nedēļa, kuras laikā ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību līdzcilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Akcijas mērķi ir aizsāktās palīdzēšanas kustības popularizēšana un izvēršana, cilvēku rosināšana uz savstarpēju atbalstu, tādejādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un projekta pārvēršana par tradīciju. Akcijas laikā pastiprināta uzmanība tiks pievēsta palīdzības sniegšanai bez liela finansiāla ieguldījuma.

Organizatori un atbalstītāji. Labo darbu nedēļas idejas autori un organizatori ir labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" un holdinga kompānija LNK GROUP. Savukārt akcijas draugi un aktīvi pozitīvā strāvojuma atbalstītāji ir LTV, SeMS, portāli "Draugiem.lv" un "Esi Labs", žurnāli " Mans Mazais", "Ieva", "Ļubļu", Foto ziņu aģentūra f64, LR1, LR2, LR3 Klasika, Eiropas Hitu Radio.

Labo darbu nedēļu aizsāksies t/c MOLS, kur no 2.oktobra tirdzniecības centra 2.stāvā ir apskatāma fotoizstāde Latvijas labāko fotogrāfu izpildījumā, kur redzami organizācijas aprūpē esošie bērni, kuriem nepieciešama palīdzība. Jau no 11.oktobra portālā "Draugiem.lv" Labo darbu nedēļas laikā darbosies Labo darbu skaitītājs jeb saraksts ar izdarītajiem sirsnīgajiem darbiņiem, un šī saraksta papildināšanā var piedalīties ikviens interesents. Tāpat akcijas laikā cilvēki tiks informēti par tiem, kam nepieciešama palīdzība - gan labdarības organizācijas mājas lapā www.palidzesim.lv, gan portālā www.draugiem.lv. Visi, kuriem ir informācija par cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, tiek aicināti rakstīt uz e-pasta adresi labie_darbi@palidzesim.lv vai ievietot to portālā www.draugiem.lv. Savukārt, lai varētu parādīt citiem, cik labi ir palīdzēt un izdarīt kādu mazu, jauku darbiņu, ikviens var sūtīt foto ar palīdzības sniegšanas momentuzņēmumu uz e-pasta adresi labie_darbi@palidzesim.lv. Labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" mājas lapā tiks izveidota sadaļa Labo darbu galerija, kur varēs aplūkot iesūtītos foto, tie būs apskatāmi arī portālā www.draugiem.lv.

Ilze Skuja, "Palīdzēsim.lv" vadītāja: "Šī akcija ir aicinājums sniegt palīdzību ikdienā - katru dienu, katru nedēļu, katru gadu; tā ir uzmanības vēršana uz to, cik patīkama un aizraujoša var būt kāda laba darba izdarīšana, aizsargājot neaizsargātos, palīdzot vājākajiem, mazākajiem un vecākajiem, atbalstot trūcīgos, tādēļ aicinām iniciatīvu izrādīt arī dažādas organizācijas un iestādes.

Artjoms Milovs, holdinga kompānijas LNK GROUP valdes priekšsēdētājs: "Laikā, kad valstī valda finanšu krīze un nestabilitāte, sociāli neaizsargāto un maznodrošināto cilvēku stāvoklis ir īpaši sarežģīts, tāpēc mēs uzskatām, ka līdzcilvēku palīdzības sniegšana ir svarīga tieši šobrīd. Pie kam ir svarīgi atzīmēt, ka ar labiem darbiem nav obligāti jāsaprot finansiālas palīdzības sniegšana. Pilnīgi pietiekami, ja katrs izdarīs to, kas šobrīd viņam ir pa spēkam."

Labo darbu nedēļas noslēgumā 16.oktobrī akcijas organizatori kopā ar ģimenēm, kuras saņēmušas palīdzību, dosies uz Bērnu bāreņu aprūpes centru "Teika", lai palīdzētu sakopšanas un atjaunošanas darbos, kā arī priecātos par grupas "Putnu balle" muzikālajiem priekšnesumiem.

2009.gadā Labo darbu skaitītājs portālā www.draugiem.lv informēja par 4132 ierakstītajiem labajiem darbiem. Tika sniegta palīdzība arī vairākām ģimenēm, kas nonākušas neapskaužamos apstākļos, savukārt uzņēmīgākie vairākos Latvijas pagastos sarīkoja vietējo Labo darbu nedēļu, organizējot palīdzību vietējiem iedzīvotājiem un rīkojot pagastā sakopšanas talkas. Projektā iesaistījās arī atsevišķas skolas, sabiedriskās organizācijas un pat ģimenes, kas bija saņēmušas palīdzību jau iepriekš no organizācijas "Palīdzēsim.lv".

Vairāk informācijas:
http://www.palidzesim.lv/
http://www.draugiem.lv/labo.darbu.nedela/
http://twitter.com/palidzesimlv
http://www.draugiem.lv/www.palidzesim.lv
http://www.facebook.com/pages/Palidzesimlv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV