Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vēl var pieteikties pirmajām Latvijā putras ēšanas sacensībām

Inese Ozoliņa, 05.10.2010. 12:28

Šogad par godu starptautiskajai putras dienai pirmo reizi Latvijā notiks sacensības „Putras ēdājs 2010", kurās tiks noteikts labākais putras ēdājs.

Putras ēšanas finālam, kas norisināsies šo piektdien, 8.oktobrī, uzņēmumā „Rīgas dzirnavnieks", interesenti savu dalību var pieteikt mājas lapā www.axaclub.lv.

Lai kvalificētos putras ēšanas sacensību finālam, pretendentam ir jāuzraksta savs stāsts par putras ēšanas tradīcijām, kā arī jābūt lielam putru cienītājam.

Sacensības tiek organizētas starptautiskās putru dienas ietvaros, ko pasaulē atzīmē 10.oktobrī. Šajā dienā pasaulē tiek organizētas dažādas putras gatavošanas sacensības.

Latvijā labāko putras ēdāju speciāli izveidota žūrija noteiks atjautības sacensībās šo piektdien, 8.oktobrī, plkst.10.00 uzņēmumā „Rīgas dzirnavnieks". Finālistiem būs jāpagatavo putra, jāatšķir dažādi putru veidi, kā arī jāpārzina seno latviešu putru ēšanas ieradumi.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas. Mītiem apvītās putras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Turklāt uztura speciālisti ir vienisprātis, ka graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos – tātad pakāpenisku un ilgstošu enerģiju.

AS „Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs", „Herkuless" un „AXA". Uzņēmums ietilpst "Lantmännen" koncerna sastāvā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV