Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmierā norisināsies Simjūda gadatirgus

Elīna Neimane, 06.10.2010. 10:52

Sestdien, 9.oktobrī, no plkst. 9.00 – 15.00 Valmieras vecpilsētas un Rātslaukuma teritorijā norisināsies tradicionālais Simjūda gadatirgus, kas ik gadu vienkopus pulcē vairākus desmitus amatnieku un tirgotāju no visas Latvijas.

„Simjūda gadatirgum šogad pieteikušies vairāk kā 260 tirgotāju un amatnieku, līdz ar to valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja atrast sev ko tīkamu un noderīgu," informē Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma. Tirgus apmeklētāji varēs iegādāties gan daiļamata meistaru, mājražotāju un amatnieku veidotus izstrādājumus, gan arī baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. No plkst. 10 Valmieras pilsdrupu estrādē uzstāsies pūtēju orķestris „Signāls", dziesmu draugu kopa „Gaujmalietes", Valmieras Jaunatnes centra „Vinda" vokālā grupa „Notiņas" un estrādes vokālās studijas audzēkņi, brīvā laika organizēšanas centra „Māja" dalībnieki, kā arī Rencēnu folkloras kopa „Rota".

Ņemot vērā lielo tirgotāju skaitu, gadatirgus norises vietā noteikti satiksmes ierobežojumi. 9.oktobrī no plkst.7.00 līdz plkst.15.00 transporta kustībai tiks slēgta Rīgas iela posmā no Katrīnas līdz Lāčplēša ielai, kā arī Lāčplēša iela posmā no Rīgas līdz Ziloņu ielai.

Gadatirgus norises dienā arī citviet Valmieras pilsētā būs iespēja izmantot īpašus piedāvājumus visai ģimenei. Mākslas „Galerijā Laipa" būs apskatām biedrības „Grafikas kamera" izstāde „Medības", kā arī ārā pie galerijas tiks izveidota īpaša ekspozīcija zeltainajos rudens toņos. Savukārt viesnīcas „Wolmar" restorāns ikvienu aicina sasildīties ar skābu kāpostu zupu par īpašu cenu – LVL 0.50.

Dienas noslēgumā plkst. 21 ikviens aicināts uz Valmieras Kultūras centru, kur norisināsies rudens sezonas atklāšanas balle „10.10.10.", Balles apmeklētājiem būs sarūpēta plaša izklaides un atpūtas programma visa vakara garumā. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa „911", kas šovasar priecēja arī Valmieras pilsētas svētku balles apmeklētājus. Neierastus deju soļus rādīs TDA „Gauja" dejotāji, darbosies īpašs foto salons, kā arī būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās. Plkst. 24 balles apmeklētājus gaida īpašs pārsteigums. Ieejas biļešu cena no plkst. 21 līdz plkst. 21:30 LVL 2,-. No plkst. 21:30 ieejas biļešu cena LVL 3,-. 10.oktobra dzimšanas un vārda dienu gaviļniekiem ieeja bez maksas (uzrādot personu apliecinošu dokumentu).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV