Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

4.maija pasākumi Krastmalā

easyget.lv, 03.05.2007. 23:00 | komentāri (5)

4.maijā Rīgā, 11.novembra krastmalā visas dienas garumā tiks atzīmēta Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas 17. gadadiena.
4.maija pasākumi Krastmalā

Šogad svinības caurvīs latviešiem nozīmīgs un nacionālajā literatūrā bieži apspēlēts simbols – Likteņupe, un svētku pasākums pārtaps par visu laiku grandiozāko fotodokumentu izstādi, kas atspoguļos Latvijas un ikkatra Latvijas iedzīvotāja pēdējo 17 gadu dienu ritumu vairākos tūkstošos fotogrāfiju.

Fotodokumentu izstādē tiks ietverti 204 mēneši jeb 6205 dienas, kas pavadītas kopš Neatkarības deklarācijas pieņemšanas. Pasākuma organizatori aicinās visus piedalīties ar saviem Notikumiem, pieliekot tos Laika upei un veidojot līdz šim lielāko dokumentālā foto izstādi – par laiku, notikumiem, par mums un mūsu dzīvi. Katrai dienai – savs attēls, savs dokumentēts mirklis no ikviena un mūsu kopīgās dzīves.

Pasākums norisināsies no plkst. 13.00 – 22.30. Līdztekus fotoizstādei rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot koru uzstāšanos uz simboliskām laika upes skatuvēm, kā arī baudīt vakara koncertu ar tautā iemīļotu mūziķu dziesmām un grandiozu uguņošanu.

Programma sāksies plkst. 13.00 dienā ar Latvijas jauniešu pūtēju orķestru kopkoncertu. Pēc tās priekšnesumus sniegs tādas bērnu iemīļotas grupas kā Auseklītis, Dzeguzīte, Momo, Palāsītes un Knīpas un Knauķi.

Pēcpusdienā, plkst. 15.10 uz skatuves kāps atzinību ieguvušie postfolkloras ansambļi Iļģi un Auļi, etnodžeza pārstāvji Patina, kolorītais Pūces etnogrāfiskais orķestris, kā arī pasaules mūzikas pārstāvji Lidojošais paklājs, kas atbilstoši svētku dienas motīvam ar atraktīviem priekšnesumiem atgādinās mums par mūsu nacionālajām iezīmēm un mūsu vēsturi.

Vakara izklaidējošo programmu plkst. 17.30 aizsāks jaunā, bet jau popularitāti iemantojusī grupa Ēnas, kā arī spilgtākie pagājušā gada debitanti grupa Astro’n’out. Viņiem sekos šā brīža spožākie spīdekļi pie Latvijas populārās mūzikas debesīm – Dons ar grupu, Ozols, Dzelzs vilks, re:public, H2O, Autobuss debesīs un jau pieminētā grupa Pērkons.

Pasākuma programmā ir iekļautas arī labāko Latvijas koru uzstāšanās, jo tieši 4.maijs iezīmē Rīgas Koru mēneša un koru skašu noslēgumu, un 11. novembra krastmalā sanākušajiem būs iespēja dzirdēt skaistāko no šo koru repertuāriem.

Pasākuma organizatoru mērķis bija izveidot visām paaudzēm saistošu svētku programmu ar muzikāli daudzveidīgu piedāvājumu, kuru vieno augsta muzikālā kvalitāte. Ap plkst. 22.30 dienas noslēgumā gaidāma emocionāla koru sadziedāšanās, izpildot visiem tik zināmos skaņdarbus Saule. Pērkons. Daugava un Rīga dimd, kam sekos grandioza uguņošana īpašā muzikālā pavadījumā.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV