Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

FOTO: Militārā tehnika Ropažos

LETA, 07.10.2010. 20:15

Oktobrī Ādažu apkārtnē ar 1700 karavīru piedalīšanos notiks mācības «Sabre Strike 2011», kas būs vērienīgākās, kopš Latvija iestājusies NATO 2004.gadā.
FOTO: Militārā tehnika Ropažos

Galerijas:

To trešdien žurnālistiem pastāstīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Latvijai mācības izmaksās 250 tūkstošus latu, bet ASV puse mācībās ieguldījusi vairākus miljonus dolāru. Ministrs atzina, ka no mācībām savs labums atlēks arī Latvijas uzņēmējiem, kas piedāvāja savus pakalpojumus, lai nodrošinātu mācības.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube pastāstīja, ka mācībās piedalīsies 600 Latvijas militāristu, 800 ASV karavīru, 100 Lietuvas un 150 Igaunijas karavīru, kā arī vairāki Polijas piloti.

Mācības uzaicināti apmeklēt arī Krievijas un Baltkrievijas bruņojumu kontroles eksperti.

Reklāma

Militāro mācību «Sabre Strike 2011» mērķis ir Baltijas valstīm sadarbībā ar ASV sagatavot un pilnveidot bruņoto spēku vienību gatavību dalībai NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā, tādējādi sekmējot sabiedroto spēku savietojamību un pilnveidojot gaisa un sauszemes operāciju spēju savstarpējo integrāciju.

Īpaša uzmanība militārajās mācībās tiks veltīta arī aizsardzības nozares un civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbības pilnveidošanai uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu Latvijā. UVA sistēmas realizēšana ir viens no uzdevumiem, kas Latvijai bija jāizpilda, lai sekmīgi integrētos NATO.

Mācību sagatavošanās fāzē oktobra sākumā ar prāmi Ventspils ostā ieradīsies sabiedroto spēku militārā tehnika, kas pa sauszemi tiks transportēta uz Ādažiem. Arī Rīgas brīvostā oktobra sākumā ieradīsies sabiedroto spēku militārā tehnika.

Par drošību mācībās rūpēsies Valsts policijas un Militārās policijas pārstāvji.

Trokšņu līmenis Ādažu poligonā gan nebūšot augstāks kā citās reizēs. Virs poligona notiks arī lidmašīnu pārlidojumi.

Iedzīvotājiem sīkāka informācija par militārā transporta līdzekļu pārvietošanos un iespējamajiem satiksmes apgrūtinājumiem tiks nodrošināta vismaz 24 stundas pirms aktivitātēm. Ādažu apkārtnē par mācībām tiks izvietoti informatīvi plakāti.

Mācības notiks Ādažu poligonā un tā apkārtnē no 18. līdz 31.oktobrim.

Jau ziņots, ka jūnijā jau notika lielas starptautiskās Jūras spēku mācības «BALTOPS 2010», kuras daļēji risinājās arī Latvijā. Toreiz to laikā Kurzemē tika izkrauta ārvalstu armijas tehnika un mācībās piedalījās vairāki simti karavīru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV