Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Daugavpils Poļu kultūras centrā notiks X Pāvesta Jāņa Pāvila Dienas svinības

Lolita Kozlovska, 08.10.2010. 10:55

Svētdien, 10. oktobrī, Daugavpils Poļu kultūras centrs organizēs kārtējās pēc skaista X – jubilejas Pāvesta Dienas svinības, kuru sauklis ir „Jānis Pāvils II – svētuma drosme". Ikkatrs var veltīt šo svētdienu kopīgai lūgšanai, Jānim Pāvilam II atcerei un caur viņa mācību no jauna atrast sevi pašu.
Daugavpils Poļu kultūras centrā notiks X Pāvesta Jāņa Pāvila Dienas svinības

Katru gadu svētdienā pirms 16. oktobra Polijā tiek organizēta Pāvesta Diena. Tā ir neparasta pateicības forma Jānim Pāvilam II par viņa dzīves katehēzi un mācību, par kristīgo mīlestību, drosmi, pazemību un gudrību, kurā viņš dalījās ar cilvēkiem. Pasākuma ideja radās pēc Svēta Tēva svētceļojuma uz Poliju 1999. gadā. Pāvesta Dienas svinības notiek četrās dimensijās: intelektuālajā (konferences un tikšanās veltītas pāvesta mācībai), garīgajā (lūgšanas veltītas Jānim Pāvelam II), mākslinieciskajā (dažādi kultūras pasākumi) un labdarības (tiek vākti ziedojumi trūcīgajiem). Pāvesta Diena, pirmkārt, ir garīgās vienotības diena ar Svēto Tēvu. Šajā dienā notiek Svētās Mises, kurās tiek proklamēta Svētā Tēva mācība un katehēze. Pāvesta Dienas iniciators ir fonds „Jaunās tūkstošgades darbs" („Dzieło Nowego Tysiąclecia"). Galvenais fonda darbības virziens ir Svēta Tēva Jāņa Pāvila II mācības popularizēšana. Polijā bīskapu konferences laikā tika izskatīts fonda iesniegums ar priekšlikumu, pateicoties kuram jau kopš 2001. gada, katru gadu svētdien pirms 16.oktobra Polijā tiek svinēta Pāvesta Diena.

X Pāvesta Dienas Daugavpilī svinību programma:

12:00 – 13:00 Svēta Mise veltīta Jānim Pāvilam II ( Vissvētākās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas baznīca)

13:30 muzikāli – literāra kompozīcija „Jānis Pāvils II – svētuma drosme" (Poļu Namā)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV