Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Doma laukumā notiks „10/10/10 fotogrāfēšanās saiets"

Austra Jāvalde, 08.10.2010. 14:39

10. oktobrī plkst.10.10 Doma laukumā notiks „10/10/10 fotografēšanās saiets", kas simboliski atklās kampaņu Latvijā. Tāpēc visi, kuriem tuvs „zaļais" dzīvesveids aicināti 10.oktobra rītā 9:30 ar velosipēdiem doties uz Doma laukumu, lai kopīgi izveidotu lielu 10/10/10 fotogrāfiju. Fotografēšanos koordinēs multimāksliniece Bonija, ciparus veidos cilvēki un viņu velosipēdi.

Ar šo fotogrāfiju organizatori vēlas simboliski parādīt gan Latvijai, gan pārējai pasaulei, ka arī mēs varam kaut ko darīt, lai samazinātu klimata pārmaiņas.

10. oktobrī Latvijā un visā pasaulē, 10 nedēļas pirms ANO Meksikas konferences, notiks globāla mēroga kampaņa „10/10/10 – vispasaules zaļo darbu diena". Kampaņas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību CO2 izmešu radītajam kaitējumam un klimata pārmaiņām. Šajā dienā Eiropā, Āfrikā, Amerikā un Austrālijā dažādas organizācijas, uzņēmumi un domubiedru grupas darīs dažādus „zaļos" darbus, izaicinot gan sevi, gan pārējos pēc iespējas „zaļāk" dzīvot arī ikdienā. Latvijā kampaņu koordinē biedrība „homo ecos:", to atbalsta „Sorosa fonds Latvija", „Statoil Latvija", „Latvijas Valsts meži" un „Green Mood" un citi „homo ecos:" sadarbības partneri.

Kampaņā „10.10.10 – vispasaules zaļo darbu diena" piedalās biedrība „homo ecos:", „Green Mood", „Latvija Statoil", „Latvijas Valsts meži", t/c „Domina", „Gandrs", IK „Auseklis", „Lūzumpunkts", „Raid", biedrība „Loesje Latvija", „Latvenergo", „Latvijas Energoefektivitātes asociācija", „Dabas dobe" sadarbībā ar „Britu Padomi", „Humana People to People in Latvia", „Ideju Māja", labo darbu veikals „Otrā elpa", „Pasaules dabas fonds", „Rimi Latvija" sadarbībā ar „Zaļais punkts", „Garnje" sadarbībā ar projektu „Pēdas", grāmatu veikals – bufete „Pie Humberta", bārs „Fīlings", Ziepniekkalna sākumskola, biedrība „Radi Vidi Pats", „Vidzemes Augstskolas studentu apvienība", Jauno vanagu klubs „Rūķi'', Ogres „Jaunatnes veselības centrs", Ogres pamatskola, Alūksnes vidusskola, Kalsnavas pamatskola, Rubas speciālā internātpamatskola, Pūres pamatskola, biedrība „IDEA House Aizpute", radošā telpa „309.kabinets", "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija", Tele 2, Vilces pamatskola, Gaigalavas pamatskola, Vecumnieku novada dome, interneta portāls „Delfi", žurnāls „Vides vēstis", TV raidījums „Vides fakti", raidījums „Sirmā ēdienkaratē", portāls vecākiem „mammam.lv/tetiem.lv", žurnāls „Ieva", NRA, žurnāls „Māja", žurnāls „Dārzs un Drava", radio Star FM, Latviešu radio, European Hit radio, Krievu hitu radio, interneta portāls „Esilabs", interneta vietne „esmaja.lv", raidījums par vidi un dabu „Zaļais vilnis", raidījums „Ogumaize" un citi.

Kur uzzināt vairāk?

Plašāku informāciju meklējiet www.homoecos.lv (sadaļa 10/10/10) vai kampaņas centrālajā mājas lapā www.350.org.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV