Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Gaidāmajās brīvdienās notiks lielākā labdarības suņu izstāde Latvijā BIG Match Show

Linda Zirdziņa, 11.10.2010. 14:03

Svētdien, 17. oktobrī, no plkst. 12:00 Rīgā, sporta centrā „Mežaparks", notiks lielākā labdarības suņu izstāde BIG Match Show, kuras ieņēmumi tiks ziedoti Juglas suņu patversmei.

Piedalīties aicināti gan bezšķirnes, gan tīrasiņu suņi, lai sacenstos šādās vecuma un auguma kategorijās: kucēni, pieauguši suņi un seniori augumā virs un zem ceļa.

Suņu sniegumu vērtēs:
Vija Klučiniece, starptautisku izstāžu tiesnese un eksperte, Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente;
Ivars Lielpēteris, kinologs, topošais suņu apmācības instruktors,
Māra Jansone, suņu apmācības nometnes Glābšana uz ūdens dalībniece, topošais veterinārārsts;
Madara Alksne, kinologs, Juglas suņu patversmes administrators;
Dāvis Muižnieks, kinologs;
Jūlija Bogomolova, kinologs, topošais Pozitīvas suņu apmācības instruktors;
Elīna Repše, kinologs;
Adele Branceviča, hendlers, starptautisku čempionātu laureāte.

Žūrija vērtēs suņu ārējo izskatu, uzvedību un noteiks galveno sacensību uzvarētāju. Lai piedalītos suņu izstādē, līdz 14. oktobrim iespējams reģistrēties mājas lapā www.bigmatchshow.lv. Dalības maksa par suņa piedalīšos izstādē, reģistrējoties internetā, ir trīs lati.

Pasākumā, kuru vadīs teātra "Hamlets" improvizators Mārcis Daugulis, būs iespēja ne tikai izrādīt savus suņus un priecāties par citiem suņiem, bet arī vērot interesantus priekšnesumus, piemēram, policijas suņu izrādi.

Šogad labdarības izstādes BIG Match Show ietvaros BIGBANK kopā ar Juglas Dzīvnieku Aizsardzības Grupu nosauks arī konkursa „Sunim draudzīgākais gada veikums" uzvarētāju. Titula ieguvējam balvu pasniegs BIG Match Show patroneses Diāna un Simona Kubasovas.
Interneta balsojumam par titula piešķiršanu ir izvirzīti trīs kandidāti:
Danuta un Mārtiņš Priedes ar bērniem, kuri ir izveidojuši zoodārzu un dzīvnieku patversmi savās mājās - Ķekavas novada "Mežavairogos". Patversmē ikdienā atrodas ap 30 suņu, kā arī kaķi, kas atkopjas pēc sterilizācijas. "Mežavairogos" tiek uzņemti arī savvaļas dzīvnieki, kuriem tiek sniegta kvalitatīva aprūpe. Patversme sadarbojas ar vairākām pašvaldībām un ir uzsākusi klaiņojošu kaķu sterilizāciju. Katrs suns, kas dzīvo "Mežavairogu" patversmē, tiek vests pastaigās, peldināts dīķī, apmīļots un katram pēc iespējas tiek meklētas jaunas mājas.
Diāna Odumiņa, kas paņēmusi pilsētas centrā atkritumu tvertnē izmestu kucēnu bez actiņām un izaudzinājusi to par skaistu suni. Turklāt Diāna ir palīdzējusi vēl daudziem klaiņojošiem un pazudušiem suņiem atrast savus saimniekus vai iegūt jaunas mājas.
Solvita Vēvere, kura ir vācu aitu šķirnes suņu audzētavas "Solo Rigoletto" īpašniece. Viņas audzētavā ir dzimuši vairāk nekā 100 vācu aitu šķirnes kucēni, un katrs no tiem ir atradis labus un mīlošus saimniekus. Solvita izveidojusi vācu aitu suņiem veltītu mājas lapu internetā. Viņas vadītā suņu audzētava "Solo Rigoletto" no citām audzētavām atšķiras ar īpašu pieeju gan suņiem, gan viņu saimniekiem – Solvitas lielais devums ir zināšanas, mīlestība un izaugsme tieši suņu saimniekiem.

BIG Match Show, kas šogad notiks visās trīs Baltijas valstīs, ir lielākā ikgadējā suņu labdarības izstāde Baltijā, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību pamesto dzīvnieku problēmai, tās risināšanas iespējām un atbalstīt klaiņojošo dzīvnieku patversmes. Pasākuma organizē BIGBANK AS sadarbībā ar Baltijas suņu aizsardzības biedrībām. Šogad BIG Match Show Igaunijā notiek sesto reizi, Latvijā – otro reizi, bet Lietuvā – pirmo reizi.

Programma un paskaidrojumi: http://www.bigmatchshow.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV