Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem

Anna Gruzinska, 12.10.2010. 09:13

16. oktobrī RYD sadarbībā ar aģentūru SIA BSMS organizē apjomīgu akciju, lai veicinātu ceļu drošību, palielinātu sabiedrības informētību un parādītu jauniešiem, ka alkohola lietošana un automašīnas vadīšana nav savienojamas: "Eiropas nakti bez nelaimes gadījumiem".
Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem

Akcijas mērķis ir satikt jauniešus viņu izklaides vietās, komunicēt ar viņiem brīvā un nepiespiestā atmosfērā- tas ir Eiropas nakts bez negadījumiem lielākais spēks.

Brīvprātīgie, visi vecumā no 18 līdz 29 gadiem, atradīsies klubos, lai mudinātu katru apmeklētāju grupu izvēlēties "plānoto šoferi", kas piekrīt turēt solījumu palikt „skaidrā" visu nakti.

Dalība akcijā ir patiešām vienkārša - par brīvu un brīvprātīga. RYD nelieto ne represīvu vai pamācošu pieeju, ne "tēvišķi-mātišķu" toni, jo tā ir attieksme, kas jauniešus atbaida. RYD vēlas, lai jaunajiem šoferiem kļūtu svarīgāka droša automašīnas vadīšana un lai katru vakara izklaidēšanos pavadītu droša nokļūšana mājās.

„Plānotais šoferis" piekrīt turēt solījumu nelietot alkoholu visu nakti. Brīvprātīgie lūdz viņus nēsāt aproces, lai šoferi būtu atpazīstami. Kad "iezīmētais šoferis" dodas prom no naktskluba, viņam tiek dota iespēja brīvprātīgi iziet elpas analīzi, lai pārbaudītu, vai solījums ir turēts. Ja analīzes rezultāti ir likumā atļautajās robežās, tad šoferim tiek dāvātas nelielas dāvanas, ko sagādājuši akcijas partneri un organizētāji. Ja nē, tad persona tiek aicināta atstāt savu mašīnu stāvvietā vai uzticēt to draugam, kurš nav lietojis alkoholu.

"Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" aizsākās Beļģijā 1995. gadā. Akcijai guvusi panākumus, jau sākot no pirmās reizes. RYD brīvprātīgos publika pieņēma pozitīvi un tika nolemts organizēt šo akciju katru gadu.

2009. gadā 600 brīvprātīgie darbinieki bija klāt 200 naktsklubos, 26 valstīs- Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Čehijā, , Somijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Francijā, Grieķijā, Vācijā, Polijā, Portugālē, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Kiprā, Slovākijā, Slovēnijā, Maltā, Bulgārijā, Ungārijā, Rumānijā, Itālijā, Dānijā un Īrijā un Spānijā.

Sestdien, 2010. gada 16. oktobrī, "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" notiks 27 Eiropas valstīs.

Kopš 2003. gada "Eiropas nakti bez nelaimes gadījumiem" atbalsta un līdzfinansē Eiropas Komisija.

2010. gada 16. oktobrī 600 brīvprātīgie un 220 naktsklubi piedalīsies "Eiropas naktī bez nelaimes gadījumiem".

Latvijā šajā gadā dalību akcijā ņem šādi Rīgas klubi: „Četri balti krekli", „Coyote fly" un „Nabaklab". Informatīvie atbalstītāji: portāls draugiem.lv un radio NABA. Par drošību un precizitāti, sponsorējot profesionālos alkometrus, parūpējusies Latvijas Valsts Policija. Atbildīgu braukšanu atbalsta arī : Rexona un Energy Storage

RYD galvenais pārstāvis Latvijā ir aģentūra SIA„BSMS".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV