Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas kordas automodelisti labākie Igaunijā

Mārīte Lempa, 12.10.2010. 14:02

Oktobrī Tallinā notikušajās kordas automodelistu sacensībās jauniešu grupā laurus plūca latvieši – Tehniskās jaunrades nama „Annas 2" kordas automodelistu komanda.
Latvijas kordas automodelisti labākie Igaunijā

Oktobra sākumā Igaunijā norisinājās Igaunijas atklātās jauniešu sacensības kordas automodelismā. Šogad sacensībās piedalījās 5 komandas. Latviju sacensībās pārstāvēja vienīgā Latvijas kordas automodelistu komanda no Tehniskās jaunrades nama „Annas 2".

Latvieši ieguva 1. vietu komandu vērtējumā, kā arī 1., 2. un 3. vietu individuālajās sacensībās. 3. vietā ierindojās A. Mihailovs, E. Bubejevs, 2. vietā – E. Bubejevs un S. Petrosjans, bet laurus plūca un 1. godalgoto vietu ieguva V. Švecs, kura 40 cm lielā modeļu mašīna ar 1.5 cm3 dzinēju sasniedza ātrumu 161 km/h.

TJN „Annas 2" komanda šobrīd ir vienīgie Latvijā, kas darbojas un pārstāv kordas automodelismu. Latvijā darbojas kopš 1990 gada, komandu vada Pāvels Šarigins. Komandas turpmākajos plānos ietilpst piedalīties Baltijas kausa sacensībās maijā Igaunijā, kā arī Igaunijas „Tallinas Sugis" un Lietuvas „Viļnas GP" sacensībās, kā arī Eiropas un Pasaules čempionātos.

Kordas automodelisti savus auto modeļus paši projektē, būvē, pārbauda un pirmās iemaņas kordas trasē gūst Tehniskās jaunrades namā „Annas 2" un Latvijas vienīgajā kordadromā Ziepniekkalnā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV