Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jau piektdien norisināsies „Latvijas lielākā ķirbja" čempionāts

Ivars Andiņš, 13.10.2010. 13:20

Šo piektdien, 15.oktobrī, pulksten 12:00 mediju pārstāvji tiek aicināti uz Rīgas Zooloģisko dārzu Meža prospektā 1, kur „Latvijas lielākā ķirbja" čempionāta ietvaros veikalu tīkls „Maxima" kopā ar spēkavīru Raimondu Bergmani noteiks šā gada lielāko dārza ogu.
Jau piektdien norisināsies „Latvijas lielākā ķirbja" čempionāts

Šogad „Latvijas lielākā ķirbja" čempionātam pieteikti 44 iespaidīgi ķirbji no Krāslavas, Rēzeknes, Jēkabpils, Tukuma, Jelgavas, Aizkraukles, Liepājas, Salacgrīvas, Ainažiem, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem.

„Čempionātam pieteikto ķirbju izmērs ir patiesi ievērojams - kā mums pavēstīja kāds milzu ķirbja saimnieks, ar trīs vīru spēku bijis par maz, lai oranžo dārza karali ieceltu mašīnā, un nācies meklēt ne tikai papildu palīgus, bet arī lielāku transportlīdzekli," stāsta „Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Savu dārza lolojumu „Latvijas lielākā ķirbja" čempionātam līdz 8.oktobrim varēja pieteikt ikviens interesents, nomērot izaudzētā ķirbja apkārtmēru gan horizontāli, gan vertikāli, un iegūtos datus kopā ar ķirbja atrašanās vietu un sava tālruņa numuru darot zināmu, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 vai rakstot uz elektroniskā pasta adresi info@maxima.lv.

Ķirbja - čempiona īpašnieks saņems „Maxima" dāvanu čeku 350 latu vērtībā, otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi 200 un 100 latu dāvanu čekus, savukārt pārējie septiņi ķirbju īpašnieki, kuru dārza karaļi būs iekļuvuši finālā, saņems 50 latu dāvanu čekus no veikalu tīkla „Maxima".

Čempionātu „Latvijas lielākais ķirbis" veikalu tīkls „Maxima" organizē jau piekto gadu, un vasaras siltais laiks ļauj pamatoti cerēt, ka šogad tiks pārspēts pērn uzstādītais rekords, kad ķirbja – čempiona izmērs un svars pārsteidza pat vispieredzējušākos ķirbjaudzētājus: par uzvarētāju kļuva 124 kilogramus smagais ķirbis, kura vidējais apkārtmērs sasniedza 246 centimetrus. Varenais dārza karalis bija izaudzēts Rēzeknes novada Lūznavas pagasta Veczosnā, kur par tā augšanu rūpējās saimniece Aleksandra Krūmiņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV