Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Swedbank: palielinās noguldītāju optimisms

Kristīne Jakubovska, 14.10.2010. 14:32

Šogad kopumā ievērojami palielinājušies ilgāka termiņa depozītu noguldījumi, liecina Swedbank apkopotā informācija par izmaiņām depozītu noguldījumu termiņu struktūrā. Arvien biežāk iedzīvotāji izvēlas noguldīt uz garākiem termiņiem, kas liecina par kopējā noskaņojuma uzlabošanos. Vairāk kā par 1/5 palielinājies noguldītāju skaits, kas depozītnogildījumam izvēlējušies 6-12 mēnešu termiņu, un tas noguldītāju vidū ir pieprasītākais depozītu termiņš.

Noguldītāju skaits Swedbank, kuri izvēlējušies veidot depozītnoguldījumus ar 3 līdz 6 mēnešu termiņu, šīs vasaras beigās kopš gada sākuma bija audzis par 15%. Tāpat par 22% vairāk noguldītāju nekā gada sākumā savam depozītnoguldījumam izvēlējušies 6 līdz 12 mēnešu termiņu. Ievērojami audzis arī ilgtermiņa noguldījumu apjoms. Piemēram, 2 līdz 5 gadu termiņdepozītu apjoms no gada sākuma audzis par 43%, savukārt depozītnoguldījumi ar termiņu virs 5 gadiem palielinājušies pat divreiz.

"Lai gan noguldījumu pieaugumu sekmējuši vairāki faktori, tostarp arī Latvijas aizņēmumi no starptautiskajiem aizdevējiem un eksporta attiecības uzlabošanās pret importu, noteikti jāatzīmē arī iedzīvotāju vēlme mazāk tērēt un vairāk uzkrāt. Šādas izmaiņas liecina arī par to, ka cilvēki šobrīd jūtas drošāki par saviem ienākumiem, kā, piemēram, pērn," saka Reinis Jansons, Swedbank Investīciju produktu daļas vadītājs.

Kopējie noguldījumi bankās Latvijā no gada sākuma uz jūlija beigām bija pieauguši par 6% pārsniedzot 10 miljardu latu slieksni – pirmo reizi kopš 2007.gada.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV