Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Brēmenē notiks Rīgas dienas

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 15.10.2010. 10:40

No 15. oktobra līdz 17. oktobrim Brēmenē (Vācija) notiks Rīgas dienas. Brēmene un Rīga ir sadraudzības pilsētas jau 25 gadus un šogad jubileja tiek atzīmēta abās pilsētās. Brēmenes dienas Rīgā notika no 3. līdz 5. septembrim.

Brēmenē tiks atklāta izstāde „Rīgas jūgendstila arhitektūra". To ir sagatavojusi pašvaldības aģentūra „Rīgas pilsētas arhitekta biroja" sadarbībā ar Rīgas Jūgendstila centru. Jūgendstils ir 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma mākslas stils. Šī celtnes Rīgas pilsētvidē ir viegli pamanāmas oriģinālās, izteiksmīgās un tēlaini savdabīgās apdares dēļ. Jūgendstila attīstība Rīgā sakrita ar pilsētas vēsturē nepieredzēta uzplaukuma laiku. Dažos gados tika uzcelti vairāk nekā 100 daudzstāvu mūra namu. 20. gadsimta sākumā izveidojās Rīgas centra raksturīgā seja. Ap 40% visas centra apbūves veido jūgendstila celtnes - tas ir krietni vairāk nekā jebkurā citā pilsētā pasaulē.

Rīgas dienu ietvaros tiks atklāta arī laikmetīgās mākslas izstāde „Smaidoša dāma tīģera mugurā. Māksla no Rīgas." Tajā izstādīti 18 mākslinieku darbi.

Rīgas dienas tiks atzīmētas ar Starptautiskā jauniešu simfoniskā orķestra koncertu. Orķestri ir izveidojis Brēmenes mūzikas skolas direktors, profesors Heiners Būlmans (Heiner Buhlmann), kurš tajā pulcina jauniešus no daudzām pasaules valstīm un pilsētām, tostarp, arī no Rīgas.

Rīgas dienu Brēmenē pasākumos piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes vadītāja Dzidra Šmita un pašvaldības aģentūras „Rīgas pilsētas arhitekta biroja" direktors Jānis Dripe.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV