Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Atbildīgie Jaunie Braucēji būs klāt lielākajos Eiropas naktsklubos

Anna Gruzinska, 16.10.2010. 12:58

Šodien, 16. oktobrī, "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" notiks 27 Eiropas valstīs, iesaistot 220 naktsklubus un vairāk nekā 600 brīvprātīgos darbiniekus.
Atbildīgie Jaunie Braucēji būs klāt lielākajos Eiropas naktsklubos

"Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" ir Responsible Young Drivers /Atbildīgie jaunie braucēji/ organizēta informatīva kampaņa naktsklubos visā Eiropā, kas aizsākusies Beļģijā 1995. gadā. Akcijai guvusi panākumus, jau sākot no pirmās reizes. RYD brīvprātīgie tika pieņemti pozitīvi. tāpēc akcija norisināsies nu jau 8. gadu.

Akcijas mērķis ir satikt jauniešus viņu izklaides vietās, komunicēt ar viņiem brīvā un nepiespiestā atmosfērā , lai veicinātu ceļu drošību, palielinātu sabiedrības informētību un parādītu jauniešiem, ka alkohola lietošana un automašīnas vadīšana nav savienojamas.

Brīvprātīgie, visi vecumā no 18 līdz 29 gadiem, atradīsies klubos, lai mudinātu katru apmeklētāju grupu izvēlēties "plānoto šoferi", kas piekrīt turēt solījumu palikt „skaidrā" visu nakti.

Iesaistoties kampaņā „atbildīgajiem šoferiem" tiek uzlikta atpazīstamības zīme- aproce un dodoties ārā no kluba, pēc brīvprātības principa, tiek dota iespēja iziet alkohola pārbaudi.

Latvijā šajā gadā dalību akcijā ņem šādi Rīgas klubi:

„Četri balti krekli" Vecpilsētas iela 12, Rīga
„Coyote fly" Palasta ielā 3 (Ieeja no 11.Novembra krastmalas)
„Nabaklab" Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12, Rīga

Informatīvie atbalstītāji: portāls draugiem.lv un radio NABA. Par drošību un precizitāti, sponsorējot profesionālos alkometrus, parūpējusies Latvijas Valsts Policija. Atbildīgu braukšanu atbalsta arī : Rexona un Energy Storage

Responsible Young drivers/Atbildīgie Jaunie braucēji/ ir pārliecināti- Eiropas naktī bez nelaimes gadījumiem šogad iesaistīsies liels skaits interesantu, palielinot sabiedrības informētību un pierādot, ka Latvijā jaunieši domā par savu un līdzcilvēku drošību un spēj būt atbildīgi, braucot pie auto stūres.

RYD galvenais pārstāvis Latvijā ir aģentūra SIA„BSMS".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV