Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēgusies Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem

Anna Gruzinska, 18.10.2010. 09:29

16. oktobra naktī norisinājusies Responsible Young Drivers un SIA BSMS organizētā sociāli - informatīvā kampaņa "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem". Akcija tika realizēta pateicoties Eiropas Komisijas atbalstam.
Noslēgusies Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem

Responsible Young Drivers /atbildīgos jaunos braucējus/ uztrauca fakts, ka satiksmes negadījumu skaits uz ceļiem tieši brīvdienu naktīs, kad jaunieši pavada savu laiku izklaidējoties, vēljoprojām ir ļoti liels. Tāpēc akcijas mērķis ir palielināt sabiedrības informētību un rosināt jauniešus būt atbildīgiem par sevi un saviem tuvākajiem, braucot pie auto stūres.

Šogad "Eiropas Nakts bez nelaimes gadījumiem" norisinājusies 27 pasaules valstīs, aptverot vairāk nekā 220 naktsklubus un iesaistot 600 brīvprātīgos jauniešus.

Latvijā projekts norisinājās trīs Rīgas naktsklubos: "Četri balti krekli", "Coyote fly" un "Nabaklab", iesaistot neticami lielu interesentu skaitu. Katrā naktsklubā viesus sagaidīja 2-3 brīvprātīgie, aktīvi komunicējot un izskaidrojot jauniešiem atbildīgas braukšanas nozīmību, uzrunājot tos vienkāršā, atklātā un draudzīgā veidā un pārliecinot "atbildīgos šoferīšus" tonakt nelietot alkoholu.

Kopumā ne mazāk kā 200 jaunieši trijos Rīgas klubos apsolījās sev un pasaulei būt atbildīgiem pirms sēšanās pie auto stūres un piekrita aplikt atpazīstamības aproci, norādot uz savu un Responsible Young Drivers pārliecību. Mazāk nekā 30 % no "izvirzītajiem šoferīšiem" savu solījumu nebija turējuši.

Zīmīgi, ka arī iereibušie "atbildīgo šoferīšu" draugi pavadīja lielu vakara daļu ar RYD brīvprātīgajiem jauniešiem, piekrītot akcijas nozīmībai, atvainojoties par savu reibuma stāvokli, un solot nākamreiz paši būt atbildīgi par draugu nogādāšanu mājās.

Vēl interesantāk, 27 % no tiem, kas jau bija lietojuši alkoholu pirms došanās uz klubu, izlēma solidarizēties ar "atbildīgajiem šoferīšiem", nelietojot alkoholu un darot visu, lai promiļu skaits samazinātos.

Klubu viesu sarakstā bija arī jaunieši no rīkotājvalsts- Beļģijas, kas izteica atzinību par Latvijas iesaistīšanos projektā. Gan tūristi, gan vietējie atzinīgi novērtēja kampaņas veidošanu un izteica domu par tās rīkošanu vairākas reizes gadā.

Atbildīgie šoferīši saņēma dāvanas no Responsible Young Drivers un Rexona, kā arī paši atbildīgākie izlozes kārtībā saņems balvas no Energy storage.

Pateicamies pasākuma "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" atbalstītājiem - draugiem.lv, radio Naba, Energy storage, drošības garantētājiem- Valsts Policijai un atbildīgajiem naktsklubiem: "Četri balti krekli", "Nabaklab" un "Coyote Fly."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV