Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vakar noslēdzās Labo darbu nedēļa

Guna Miļusa, 18.10.2010. 16:33

17.oktobrī visā Latvijā noslēdzās Labo darbu nedēļa, kuras laikā ikviens tika aicināts sniegt palīdzību līdzcilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Projektā kuplā skaitā šogad iesaistījās gan daudzas sabiedriskās organizācijas, gan uzņēmumi, un vairāk nekā 70 dažādas mācību iestādes no visas Latvijas.
Vakar noslēdzās Labo darbu nedēļa

Šeit tikai daži no pozitīvajiem mirkļiem: Daugavpils Universitātes pasniedzēji un studenti ciemojās Naujienas bērnu namā, nodrošinot dažādas atrakcijas, kā arī aizvedot saziedotos apģērbus un apavus, kā arī gardus kliņģerus un ābolus; Zaļupes biedrība Rupucīši izvadāja mantas trūcīgajiem iedzīvotājiem, Rīgas domes Labklājības departaments aktīvi aicināja savus darbiniekus un rīdziniekus ziedot siltos apģērbus bezpajumtniekiem, Vaboles 45.gaidu vienība vientuļai pensionārei Teklai Skrindai palīdzēja savest un sakraut malku un sakopa vientuļo cilvēku tuvinieku 6 kapu kopiņas Mukānu kapos. Savukārt Kalsnavas pamatskolā mācās bērni ar īpašām vajadzībām- Kāpēcīšu klase. Kādi 3.klases skolēni bija sarūpējuši daudz mīļu un jauku pārsteigumu viņiem - kopīgi notika mācību stundas, tika spēlētas dažādas spēles un Kāpēcīši tika pārsteigti ar mīļām pašizgatavotām dāvaniņām! Madonas biedrība Caritas Labo darbu nedēļas ietvaros īpašas rūpes veltīja jaunajām māmiņām un mazulīšiem. Šie un daudzi citi stāsti sildīja daudzas sirdis Labo darbu nedēļas laikā no 11. – 17.oktobrim.

Savu palīdzību akcijas laikā piedāvāja arī krīzes un palīdzības centrs Skalbes, sniedzot iespēju saņemt katru dienu vienu bezmaksas konsultāciju katram Latvijas iedzīvotājam, Veselības centrs 4 piedāvāja atlaidi tehniskā ortopēda konsultācijām un statiskajai pēdu diagnostikai, arī Ilmas aptieka piedāvāja garšīgu atlaidi vitamīniem, Latvijas Amerikas acu centrs bez maksas mērīja acu spiedienu, un Helēnas Ondzules diennakts zobārstniecības privātprakse piedāvāja visiem stomatoloģiskajiem pakalpojumiem 50% atlaidi.

Atsaucoties Labo darbu nedēļas aicinājumam arī labdarības organizācijai tika ziedota gan produkcija , gan materiāli, lai varētu notikt remontdarbi bērnu namā Teika. Īpašs „paldies!" Žagatas bodei un īpaši Martai par noziedotajiem materiāliem pērļošanai, Mārtiņa Beķerejai par kliņģeriem, Rīgas Piensaimniekam par sieriņiem Kārums, Laimai par saldumiem, Rīgas Miesniekam un Rēzeknes gaļas kombinātam par desiņām, Augļu servisam par augļiem, Avon par dāvaniņām, Greta par vienreizējiem traukiem, Milda KM par mērcēm, Daile par dzīvnieku gardumiem, Rivers 5 un īpaši Uldim Paulam par piekaramajiem griestiem un lampām, veikalam – noliktavai Depo par celtniecības materiāliem, Rautakesko par īpašajām cenām celtniecības materiāliem un LTC Baltija par telpu uzkopšanas līdzekļiem.

Noslēdzoties Labo darbu nedēļai, „Palīdzēsim.lv" kopā ar ģimenēm, kurām sniegts organizācijas atbalsts līdz šim, viesojās Bērnu bāreņu aprūpes centrā Teika, veicot tur sakopšanas darbus, bet galvenais- pavadot neaizmirstamu kopā ar bērnu nama bērniem un jauniešiem. Jaunieši, kuri bija pieteikušies palīgos, gan no Palīdzēsim.lv aprūpē esošajām ģimenēm, gan brīvprātīgie, tika sadalīti pa grupiņām, kur viņi auklēja mazos ķiparus, spēlējās ar viņiem, lasīja grāmatiņas, kopā ar bērnu nama jauniešiem taisīja kolāžas, "pērļoja" un sarunājās. Pie bērniem grupiņās viesojās dziesminieks Kārlis Kazāks un dziedātājs Mārtiņš Ruskis. Mazajiem bērniņiem viņi dziedāja šūpuļdziesmas pirms miedziņa, kā arī sniedza burvīgu koncertu pasākuma noslēgumā. Dienas lielākais pārsteigums – bērnu namu apciemoja trīs Pireneju kalnu suņi, kuri ir labsirdīgi un paredzēti slimu bērniņu rehabilitācijai. Pasākuma noslēgumā tika pasniegts cienasts ar Mārtiņa Beķerejas kliņģeriem, sieriņiem Kārums un Laimas saldumiem.

Palīdzēsim.lv vadītāja Ilze Skuja saka lielu paldies visiem dalībniekiem: „ Labo darbu nedēļas organizatori un atbalstītāji, kā arī labdarības organizācija Palīdzēsim.lv ir gandarīta par padarītajiem daudzajiem darbiņiem teju vai visos Latvijas reģionos. Mums patiess prieks, ka arvien vairāk dzirdam cilvēkus un sabiedrību runājam par palīdzības sniegšanu akcijas ietvaros. Labo darbu nedēļa ir noslēgusies, taču labie darbi nebūt nebeidzas, darīsim tos ikdienā negaidot Ziemassvētkus vai Labo darbu nedēļu!"

Žurnāla Ieva galvenā redaktore Inita Sila, savā redaktore slejā raksta : „... šoreiz mēs aicinām izdarīt ko labu. Tik vienkārši! Skrējienā apstāties un palīdzēt tiem, kas paši to nevar. Kaut vai mammai ar bērnu ratiņiem no sabiedriskā transporta izkļūt. Var palīdzēt nomazgāt logus vai sagrābt rudens lapas. Domāju, labs darbs – tas nav tikai fiziskais darbs. Tas tikpat labi var būt smaids vai saruna. Ar cilvēkiem, kam tās trūkst.... Dažkārt ar labajiem darbiem ir tāpat kā ar sniega bumbu, kas, palaista no kalna virsotnes ripot, kļūst arvien lielāka un lielāka. Viens labs darbs piesaista nākamo, tas atkal nākamo...."

Labo darbu nedēļas idejas autori un organizatori ir labdarības organizācija Palīdzēsim.lv un holdinga kompānija LNK GROUP. Savukārt akcijas draugi un aktīvi pozitīvā strāvojuma atbalstītāji šogad bija LTV, SeMS, portāli Draugiem.lv un Esi Labs, žurnāli Mans Mazais, Ieva, un Ļubļu, Foto ziņu aģentūra f64, LR1, LR2, LR3 Klasika, Eiropas Hitu Radio un TV24.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV