Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tuvojas Latvijas jaunatnes politikas forums 2010

Dace Kristiāna Ūdre, 20.10.2010. 09:12

Lai runātu par jaunatnes politikas izaicinājumiem un izstrādātu rekomendācijas pašvaldību rīcības plānam darbā ar jaunatni, no 25. līdz 26. oktobrim notiks Latvijas jaunatnes politikas forums 2010 „Pašvaldību investīcijas jaunatnē. Izaicinājumi darbā ar jaunatni.". Forumu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar biedrību „Jauniešu konsultācijas" un pasākums norisināsies MARITIM Park Hotel Riga, Slokas ielā 1, Rīgā.

Foruma mērķis ir uzlabot darbu ar jaunatni pašvaldībās, izstrādājot rekomendācijas atbilstoši valsts jaunatnes politikas pamatnostādnēm, Eiropas Savienības un Eiropas Padomes politikai jaunatnes jomā un dalībvalstu labai praksei, kā arī veicināt jaunatnes politikā iesaistīto pušu efektīvāku sadarbību.

„Jauniešu līdzdalība ir viena no prioritātēm jaunatnes politikā Latvijā, un jauniešu aktivitāšu un līdzdalības līmenis ir atkarīgs gan no pašu jauniešu motivācijas un vēlmes, gan arī valsts un pašvaldību īstenotās jaunatnes politikas. Valsts un pašvaldību uzdevums ir veicināt jauniešu neformālo izglītību, brīvprātīgo darbu, fiziskās aktivitātes, iesaistīšanos kultūras dzīvē, brīvā laika lietderīgu izmantošanu, tādējādi attīstot dažādas iemaņas un prasmes, kas nākotnē palīdz jaunietim iekļauties darba tirgū, veidot ģimeni un kļūt par pilnvērtīgiem un aktīviem pilsoniskās sabiedrības locekļiem. Tieši pašvaldībām šo aktivitāšu veicināšanā ir milzīga loma, savukārt valsts uzdevums ir atbalstīt pašvaldību darba ar jaunatni īstenošanu, veicinot jaunatnes politikas izstrādē un īstenošanā iesaistīto institūciju sadarbību un darbības saskaņotību," uzsver IZM valsts sekretāra vietniece nozares politikas jautājumos Kristīne Vāgnere.

Plānots, ka Forumā piedalīsies 300 dalībnieki, vienkopus tiekoties valsts un pašvaldību jaunatnes politikas veidotājiem, jaunatnes organizāciju un ministriju pārstāvjiem, augsta līmeņa ekspertiem, kā arī ārvalstu viesiem no Somijas, Vācijas, Igaunijas, Lietuvas un Eiropas Komisijas. Foruma laikā tiks apspriestas jaunatnes politikas aktuālās tendences un izstrādātas rekomendācijas jaunatnes politikas attīstībai vietējā mērogā, vienlaikus izceļot labās pieredzes piemērus vietējā un starptautiskā līmenī.

Novērtējot pašvaldību, darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai, Foruma pirmās dienas noslēgumā notiks „Darba ar jaunatni balvas 2010" pasniegšanas svinīgā ceremonija, kurā tiks godināti 9 balvas laureāti. Apbalvojumu par izcilu veikumu darba ar jaunatni attīstībā saņems pašvaldības un pašvaldību darbā ar jaunatni iesaistītās personas, kā arī jaunatnes organizācijas, suminot trīs laureātus trīs nominācijās no katras pretendentu grupas. Svinīgās ceremonijas īpašie visi būs LNT šova „Latvijas Zelta Talanti 2010" jaunieši, kuri klātienē sveiks balvas laureātus un demonstrēs savas prasmes dejā un mūzikas instrumentu spēlē.

Latvijas jaunatnes politikas forums 2010 "Pašvaldību investīcijas jaunatnē. Darba ar jaunatni īstenošanas izaicinājumi" ir iniciatīva jauniešu un darbā ar jaunatni iesaistīto personu līdzdalībai jaunatnes politikas veidošanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV