Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atklāts Baltijā greznākais tirdzniecības centrs „Galleria Riga"

Kristīne Tjarve, 23.10.2010. 18:34

Vakar, 22.oktobrī, plkst. 12:00 Rīgas centra dzīvākajā krustpunktā - ērti pieejamā gan kājāmgājējiem, gan arī autobraucējiem – kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa, Brīvības un Tērbatas ielām kompānija „Patollo" atvēra Baltijā greznāko tirdzniecības centru „Galleria Riga", kas ir izvietots septiņos stāvos.
Atklāts Baltijā greznākais tirdzniecības centrs „Galleria Riga"

„Galleria Riga" ir izvietots septiņos stāvos un piedāvās patērētājiem pircējiem ne tikai preces un pakalpojumus, bet arī plašas izklaides iespējas restorānos, kafejnīcās un pat slidotavu uz jumta. Jaunais tirdzniecības centrs būs vieta, kur iepirkties, satikties, interesanti un aktīvi pavadītu laiku, noslēgtu veiksmīgus darījumus vai atrastu īsto dāvanu saviem mīļajiem!

„Galleria Riga" platība ir 41 tūkstotis kvadrātmetru, no kuriem 22,5 tūkstoši kvadrātmetru ir tirdzniecības platība un 29,7 tūkstoši kvadrātmetru kopējā tirdzniecības platība. Divos līmeņos zem veikala ierīkota diennakts maksas autostāvvieta 150 automašīnām, kā arī autostāvvieta līdz 50 vietām uz Brīvības un Dzirnavu ielas stūra, pretī jaunajam tirdzniecības centram.

„Galleria Riga" projektējis arhitektu birojs „Poga Sarma Norde", bet celtniecības darbus veica viens no Latvijas kvalitatīvākajiem un lielākajiem būvuzņēmumiem „RE&RE". Jaunā tirdzniecības centra interjera autors ir SIA „Patollo" valdes priekšsēdētājs Peters Junsens un Steins Gundersens. Šī projekta realizācija ilga gandrīz desmit gadu garumā, sākot no brīža, kad tika iegādāti pirmie nekustamie īpašumi kvartālā, kur atrodas jaunais tirdzniecības centrs.

Visvaldis Sarma: „Šis nebija viegls uzdevums: dažādajiem gruntsgabaliem ar dažādu vēsturi jārod kopsaucējs un, respektējot pagātni, japiešķir mūsdienu potenciāls. Darba process bija interesants un pamatīgs, kas, jādomā, sasaucas arī ar rezultātu."

RE&RE valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš atzīst, ka "projekts bija pietiekami apjomīgs, intensīvs un tehniski sarežģīts, lai ar patiesu interesi RE&RE komanda varētu pielietot savu pieredzi šādu projektu realizācijā, kas šobrīd Rīgā jau ir retums. Ir prieks par profesionālo sadarbību ar visiem projektā iesaistītajiem, pasūtītāju, projektētājiem, finansētājiem. Tagad, paveroties uz nu jau no celtniecības viedokļa pabeigto ēku, ir gandarījums par ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā un jaunajam tirdzniecības centram novēlu kļūt par vietu, kas vienmēr pulcina pie sevis daudz apmierinātus pircējus."

Projekta interjera autors un SIA "Patollo" valdes priekšsēdētājs Peters Junsens: „Esmu gandarīts, ka realizējot manas un kolēģa idejas ir tapis arhitektūras mūsdienīgs un funkcionāls mākslas darbs, kas papildinās Rīgas vēsturisko centru. Tirdzniecības centra "Galleria Riga" realizācija bija izaicinājums visām iesaistītajām pusēm un esmu apmierināts, ka darbojoties komandā ar nozares profesionāļiem – arhitektu biroju „Poga Sarma Norde" ēkas fasādes projektēšanā, ar "Nordea" banku finanšu jomā un "RE&RE" būvniecības jomā, mums izdevās realizēt šo projektu. Šodien, atverot skaisto un grandiozo tirdzniecības centru, varu apgalvot, ka dzīve iet uz augšu – un Rīgas iedzīvotāji, viesi un pati pilsēta ir ieguvusi vēl vienu labi izplānotu, uzbūvētu un attīstītu projektu, kas turpmāk dzīvos pats savu dzīvi, kā arī būs vieta, kur tikties un līksmoties."

Projekta realizācijā ieguldīti vairāk nekā 100 milj. EUR, kas ir gan paša uzņēmuma „Patollo" investīcijas, gan bankas „Nordea" līdzfinansējums.

Nordea bankas Latvijas filiāles vadītāja vietnieks un kredītu departamenta vadītājs Jānis Asaris: „Vienmēr ir prieks sadarboties ar klientu, kurš skaidri definējis savus mērķus un zina, ko vēlas sasniegt. Protams, jebkurā biznesā vienmēr pastāv risks, it sevišķi šajos ekonomiskajos apstākļos, taču tirdzniecības centra „Galleria Riga" attīstītāji jau vairakkārt pierādījuši sevi kā profesionāļus, kuri ne tikai māk pārdzīvot krīzi, bet arī izmantot to savā labā. Mēs ceram, ka jaunais tirdzniecības centrs ar savu atšķirīgo koncepciju un īpašo atmosfēru iemantos rīdzinieku uzticību un kļūs par iecienītu izklaides un iepirkšanās vietu."

Tirdzniecības centrs „Galleria Riga" telpās atradīsies ap 170 veikalu un restorānu, pilna servisa pakalpojumu sniedzēju, pašlaik būs pieejami tikai ap 70% veikalu un restorānu, bet līdz nākamā gada pavasarim tiks aizpildītas visas pārējās tirdzniecības platības. Tirdzniecības centrā būs plaši pārstāvēti itāļu, franču un citu Eiropas valstu vēl nepārstāvēti zīmoli, piemēram, „PIAZZA ITALIA", „ITALIARREDO", „Assos", „Diva", „Aury", „RCR", „Perspecive", „Liviana Conti", „Legende De Paris", „World of Luxury", „Deha", „Belle", „La Sca", „Irish pub"un „Ciro Pomodoro".

Arnis Veisbārdis, „Galleria Riga" direktors: „Līdz ar tirdzniecības centra „Galleria Riga" atvēršanu Rīgas centra iedzīvotāji un viesi iegūs mūsdienīgu tirdzniecības centru, kur varēs ne tikai iepirkties, bet arī interesanti pavadīt laiku. Līdz ar „Galleria Riga" atvēršanu apmeklētājiem piedāvājam plašu atklāšanas festivāla programmu 10 dienu garumā – sākot ar dažādu mūziķu un mākslinieku uzstāšanos, līdz pat īpašam jauno izpildītāju konkursam „Galleria Riga ELKS". Pēc mūsu un pircēju kopīgajiem svētkiem turpināsim pārsteigt savus apmeklētājus gan ar jauniem veikaliem, gan ar interesantām aktivitātēm visai ģimenei, jau tuvākajā laikā uz mūsu tirdzniecības centra jumta tiks atklāta slidotava un ikvienam būs iespēja vērot romantisko Rīgas jumtu panorāmu. Es ceru, ka strūklaka, kas rotās mūsu tirdzniecības centra pirmo stāvu, kļūs par iemīļotu satikšanās vietu ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim!"

Jaunais tirdzniecības centrs „Galleria Riga" apmeklētājus pārsteigs ar augstvērtīgu un interesantu iekštelpu interjeru – marmora grīdām, koka apdares materiāliem, strūklaku un kruīza kuģa cienīgu interjeru. Starp stāviem būs iespēja pārvietoties gan ar eskalatoru palīdzību, gan arī izmantojot liftus un kāpnes. Interesants dizaina elements būs pieci tiltiņi, kuri savienos stāvus un divi papildu tiltiņi – kā papildu atraktīvs elements jaunlaulātajiem. Šī būs vieta, kura neatstās vienaldzīgus arī pilsētas ārvalstu viesus.

Tā kā jaunais tirdzniecības centrs izvietots septiņos stāvos, tad pircējiem būs iespēja piedzīvot jaunu interesantu pieredzi, piemēram, lai izņemtu naudu no bankomāta, nāksies doties uz augšējo stāvu, arī visas kafejnīcas un restorāni būs izvietoti šajā stāvā, lai varētu baudīt nesteidzīgo un patīkamo atmosfēru un skaisto interjeru.

Ieeja tirdzniecības centrā būs no divām pusēm: Dzirnavu ielas 67 un Blaumaņa ielas 10. Iebrauktuve un izbrauktuve pazemes autostāvvietā būs no Dzirnavu ielas puses.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV