Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tiek veidota pirmā labo darbu POGU karte Latvijā

Inese Salmiņa, 25.10.2010. 11:19

Mēs katrs esam dzīvē paveikuši kādu labu darbu, tādēļ aicinām visus pārskatīt savus pogu krājumus un SAPOGĀT LATVIJAS karti ar labo darbu POGĀM! Laikā līdz 27.oktobrim „Pogu karte" atradīsies „Eiropas mājā" Aspazijas blv. 28, Rīgā. Taču 28.oktobrī no 12.00-19.00 POGU KARTE būs izvietota Centrālajā dzelzceļa stacijā, blakus tirdzniecības centram „Origo", kur ikviens aicināts pievienot savu labo darbu pogu pasākuma „RĪGA VIENO: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts." ietvaros. Pogu kartē pirmo pogu simboliski jau pievienojusi bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Tiek veidota pirmā labo darbu POGU karte Latvijā

Eiropas gada (2010) pasākumu ietvaros poga kļūst par simbolu labajiem darbiem. Poga ir tik vienkārša, taču nevainojami veic savu uzdevumu – satur, sapogā, savieno, sasaista. Gluži tāpat kā cilvēki, kas vienojas kopējam mērķim un pat ar vienkāršiem līdzekļiem var panākt būtiskas izmaiņas.

Piektdien, 22.oktobrī, līdz ar pirmās simboliskās pogas pievienošanu POGU kartei tika uzsākta labo darbu „pogu kustība". Kā pirmā savu pogu kartē piepogāja Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa norādīja, ka diemžēl nabadzība valstīs vienmēr ir pastāvējusi un pastāvēs, bet ir kopīgi jācenšas, lai to pēc iespējas samazinātu. Viņas aicinājums ietvēra domāt un rīkoties tā, lai labklājību veicinātu ilgtermiņā, īstenojot pasākumus dažādos līmeņos, sākot ar sevi pašu. V.Vīķe-Freiberga kā Eiropas gada (2010) labas gribas vēstniece Eiropā uzsvēra izglītības lomu, norādot, ka nav tik svarīgi, vai tā būtu profesionālā vai akadēmiskā, izglītība vienmēr nesīs labumu un veicinās labklājību. Vēstniece uzsver, ka ne mazāk svarīga ir individuālā attieksme – spēja uzņemties riskus un spēja pašam rast risinājumus, tostarp iedrošinot sekot tiem labajiem piemēriem, ko jau parāda un īsteno dažādu NVO pārstāvji.

„Pasniedzot roku otram, iegūstam paši. Solidaritāte ir visa pamatā. Šis gads ir mācījis mums visiem kļūt atvērtākiem, vairāk iedziļināties savu līdzcilvēku stāstos un atvērt savas sirdis labiem darbiem, labām domām un palīdzībai," atzīmē Inete Ielīte, Latvijas Bērnu foruma valdes priekšsēdētāja.

Karte un pogas kļūst par simbolu, kas atgādina, ka palīdzību mēs varam sniegt ne tikai materiāli. Mēs ikviens varam iepriecināt ar labu vārdu, palīdzību kādā mājas darbā savā vai kaimiņa sētā, varam kļūt par atbalstu ar savām zināšanām un prasmēm līdzcilvēkiem. Iespējams pavisam maz ir nepieciešams, lai dzīve mums līdzās kļūtu priecīgāka un gaišāka!

Aicinām ikvienu paņemt pogu un nākt to piestiprināt labo darbu POGU KARTĒ, lai tiek vairoti labie darbi un labās domas!

POGU karte tiek veidota Eiropas gada (2010) cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību organizētā pasākuma „RĪGA VIENO: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts" ietvaros. Pasākums norisināsies 28. un 29.oktobrī Centrālajā dzelzceļa stacijā, Rīgā. Sīkāka informācija: www.lm.gov.lv vai http://2010againstpoverty.eu/calendarofevents/events/event312.html?langid=en

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV